Connect with us

KLJUČ

Ključ: Kod vozača iz Sarajeva u vozilu pronađena marihuana

Objavljeno

na datum

Dana 20.02.2024. godine u 20,20 sati na Magistralnom putu M-5 u blizini mosta na rijeci Sani patrola policije zaustavila je i kontrolisala putnički automobil marke Audi A3, BiH registarskih oznaka sa kojim je upravljao dvadesetedevetogodišnjak iz Sarajeva dok se na mjestu suvozača nalazio dvadesetpetogodišnjak iz Sarajeva.

Izlaskom iz vozila vozač je u ruci držao papirnu vrećicu u kojoj se nalazila veća količina suhe zeljaste materije koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu Kannabis sativa koja mu je oduzeta.

Prilikom pretresa u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti jedna od kutija cigareta u kojoj su se nalazile dvije ručno spravljene cigarete „Joint“ sa sadržajem suhe zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Kannabis sativa kao i jedan mobilni telefon marke Iphone.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon obavještenja dežurne tužiteljice Tužilaštva USK-a ista je naredila lišenje slobode te dalju kriminalističku istragu zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“,saopćeno je iz MUPA-a USK.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KLJUČ

Ključ: Obustava potrage za licem Nezić Samir zvani „Božo“ ili „Did“

Objavljeno

na datum

Administator

MUP USK

Dana 19 februra 2024 godine u pripadnici policijske stanice Ključ su kontinuiranom pretragom terena s ciljem pronalaska nestalog lica Nezić Samir iz Ključa, a za kojim je bila raspisana i operativna potraga, istog pronašli na šumskom području lokaliteta Klanac, općina Ključ.

Samir je pronađen bez vidnih povreda, ali veoma iscrpljen i narušenog zdravstvenog stanja, nakon čega je prevezen u Dom zdravlja Ključ radi ukazivanja medicinske pomoći.

Uprava policije MUP-a USK zahvaljuje građanima koji su surađivali sa policijom iz Ključa te dijelili saznanja o mogućem kretanju navedenog lica, saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

KLJUČ

Ključ: Traži se pomoć građana u pronalasku Nezić Samira zvanog “Božo” ili “Did”

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 07. februra 2024 godine u policijsku stanicu Ključ obratio se brat od nestalog Samira i prijavi njegov nestanak, a za istim je narednog dana od strane policije USK-a raspisana i operativna potraga.

Prema posljednjim informacijama, nestalo lice Nezić Samir je primjećen dana 04.02.2024 godine oko 15,30 sati u naselju Hasići općina Ključ.

Međutim i pored svih poduzetih aktivnosti od strane policije i srodnika navedeno lice još uvijek nije pronađeno.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo sve one koji imaju bilo kakva saznanja o kretanju ili boravku navedenog lica da obavijeste policiju na broj telefona 122 ili na broj telefona 037/661-222 kao i direktnim kontaktom sa pripadnicima policije USK-a.

Opis lica: Visina oko 170 cm, težina oko 70 kg, slabije tjelesne građe, kosa prosijeda kratko ošišana, oči smeđe. Karakteristični osobni znak je nedostatak 3 prednja zuba u gornjoj vilici. U trenutku nestanka na nogama je imao crne vojničke čizme, a bio je obučen u plave hlače i duks majicu crne boje.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

KLJUČ

VIDEO – Četiri i po hiljade Ključana prošle godine selektiralo čak 130 tona otpada

Objavljeno

na datum

Administator

Ključ je primjer održivosti i odgovornosti u ekologiji. Prema rezultatima iz protekle godine, ova mala općina, po uspješno selektiranom otpadu, nalazi se na drugom mjestu u Bosni i Hercegovini – sa četiri i po hiljade stanovnika, uspjela je selektirati čak 130 tona otpada.

Opreme uz pomoć koje rade ima malo, presa je iz kućne radinosti, vrijedna tek nešto više od hiljadu maraka, no rezultati su odlični. Iako je selektiranje otpada na dobrovoljnoj bazi, u ovaj proces su uključeni svi građani.

„Žuta kanta znači da se preuzima otpad na mjestu nastanka, a to je kod domaćinstava, odnosno na kućnom pragu. U prošloj godini smo podijelili i 69 zelenih kanti od 120 i 240 litara našim privrednicima, ugostiteljima koji učestvuju u izdvajanju stakla“, objašnjava Muamer Egrlić, direktor JKP Rad d.o.o. Ključ.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U svoje ideje uključili su i najmlađe, pa osim interaktivnih radionica u vrtićima, djecu školskog uzrasta motiviraju rasporedima na kojima je na poleđini objašnjen proces selektiranja otpada. Važne zadatke su dodijelili i nekolicini osoba s invaliditetom, a od značaja im je i podrška općinskih i kantonalnih vlasti.

„Općina Ključ sufinansira i projekte koje provodimo s komunalnim oreduzećem kod nadležnog Fonda za zaštitu okoliša. Jedan od značajnijih projekata te vrste je izgradnja niša, odnosno eko otoko, gdje smo na području općine na više lokacija odradili i odredili takve načine selekcije otpada“, ističe Admir Šistek, pomoćnik načelnika Općine Ključ.

Selektiranje otpada je primjer dobre ekološke osviještenosti. Prema riječima Vildane Alibabić, profesorice na Biotehničkom fakultetu u Bihaću, tradicionalno odlaganje otpada ima višestruke posljedice, a osim prirode, najugroženiji su ljudi: „Otpad se, zapravo, razgrađuje na različitim odlagalištima i pri toj razgradnji nastaje eluat koji uz pomoć kiše u svom tekućem obliku završava u tlu i otpadnim vodama. Najopasniji je za zagađenje tla i voda – selektiranjem vi smanjujete te količine zagađivala“.

Uprkos ograničenim resursima, planiraju i nove projekte, a trenutno je u izgradnji novo i veće reciklažno dvorište, a upravo ovakav, odgovoran odnos prema otpadu Bosnu i Hercegovinu približava evropskim standardima.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu