Connect with us

BIHAĆ

VIDEO – Amarildo Mulić: Izvinjavam se zbog neprimjerenog nastupa pojedinih kandidata u emisiji “Odgovorite ljudima”

Objavljeno

na datum

Amarildo Mulić

Povodom debate u emisiji “Odgovorite ljudima” od 25.01.2023. godine, oglasio se Amarildo Mulić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Bihaća. Njegovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

Drage sugrađanke i sugrađani,

ovim putem želim vama, i široj javnosti u Bosni i Hercegovini, uputiti izvinjenje radi neprimjerenog nastupa pojedinih kandidata, nedostojnog nekome ko pretenduje na časnu poziciju gradonačelnika Bihaća, uključujući i voditelja emisije ’’Odgovorite ljudima’’ od 25.01.2023.godine, koji je dopustio da cijela emisija ode u krivom smijeru.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Umjesto predstavljanja vlastitog programa i kulturne razmjene mišljenja na temu kako naš Bihać vratiti na mjesto koje mu pripada, svjedočili smo primitivizmu, demagogiji i sramotnom političkom vašaru, svađi i nadvikivanju aktera, koji su do juče bili i jesu politički i interesno povezani.

Očito, kada se nema šta kazati, niti čime konkretno opravdati višegodišnji nerad, onda se skreće na nebitne teme i lične kvalifikacije, umjesto da se govori o konkretnim projektima, bitnima za grad Bihać.

Sinoć viđeno, nije slika Bihaća kojeg želimo, jer svađa, podvale i bezidejnost dovela nas je do stagnacije koju svi zajedno osjećamo, koja nikome ne treba i mora prestati.

NEZAVISNI KANDIDAT
ZA GRADONAČELNIKA GRADA BIHAĆA

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Amarildo Mulić, mag. oec.

A kako je to bilo u sinoćnjoj emisiji, pogledajte u nastavku:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

VIDEO – Bihaćke srednje škole na praksu đake šalju i u javna preduzeća

Objavljeno

na datum

Administator

Iskustvo je pokazalo da je učenje kroz praktični rad učenicima srednjih škola najinteresantniji način učenja.

Ponukane ovakvim iskustvom, srednje škole u Bihaću sporazume o obavljanju prakse potpisuju i s javnim preduzećima, a jedno od njih je i JKP „Komrad“ Bihać. U ovo poduzeće svake sedmice dolaze učenici iz Mašinsko-saobraćajne mješovite srednje škole u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

FOTO – Bihać: U pretresima kod pet osoba pronađena marihuana

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija na terenu i Naredbe Općinskog suda u Bihaću pripadnici Sektora kriminalističke policije su uz asistenciju Jedinice za specijalističku podršku MUP-a USK, dana 20.02.2024 godine, izvršili pretrese na više lokacija u gradu Bihaću i to:

Ulica ZAVNOBIH-a, gdje je izvršen pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi četrdesettrogodišnjak iz Bihaća te je tom prilikom pronađeno i izuzeto 49 paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na Kannabis sativu, jedna vaga za precizno mjerenje, jedna drobilica za duhan, mobilni telefon nepoznate marke i određeni iznos novca za koji se sumnja da potječe od prodaje narkotika;

Ulice Alekse Šantića, Hasana Kjafije Prušćaka i Ulica Bakašaiškog Odreda gdje su izvršeni pretresi kuće, pomoćnih objekata kao i putničkog automobila marke BMW koje koristi dvadesetdevetogodišnjak iz Bihaća te je tom prilikom pronađena i izuzeta određena količina suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na Kannabis sativu, jedna puška ručne izrade, municija za istu i određeni iznos novca za koji se sumnja da potječe od prodaje narkotika;

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ulice Ešrefa Kovačevića i Bosanskih Šehida gdje su izvršeni pretresi stana i pomoćnih objekata koje koristi dvadesetsedmogodišnjak iz Bihaća te su tom prilikom pronađena i izuzeta dva paketa sačinjena od aluminijske folije sa sadržajem suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na Kannabis sativu i određeni iznos novca za koji se sumnja da potječe od prodaje narkotika;

Ulica Bihaćkih Branilaca gdje je izvršen pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi dvadesetčetvorogodišnjak iz Bihaća te je tom prilikom pronađena i izuzeta određena količina suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na Kannabis sativu i određeni iznos novca za koji se sumnja da potječe od prodaje narkotika;

Ulica Bihaćkih Branilaca gdje je izvršen pretres radnog mjesta u sportskoj kladionici i putničkog motornog vozila marke VW golf vlasništvo tridesettrogodišnjakinje iz Bihaća te je tom prilikom pronađena i izuzeta određena količina suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na Kannabis sativu i jedna nagorjela ručno spravljena cigareta sa sadržajem neutvrđene materije;

Pronađene tvari i predmeti su oduzeti dok je nakon obavještenja dežurne tužiteljice Tužilaštva USK-a ista naredila dalju kriminalističku istragu zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ za prva četiri navedena lica dok je za peto lice naređeno provođenje kriminalističke istrage zbog sumnje da je izvršila krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Završen projekat rekonstrukcije puta Donji Srbljani – Gornji Srbljani

Objavljeno

na datum

Administator

Rekonstrukcija i završetak putne dionice Donji Srbljani – Gornji Srbljani realizirani su u okviru IFAD „Projekta razvoja poduzeća i poljoprivrede“ – rekonstrukcija lokalnih cesta u Bihaću.

„Dakle, u okviru IFAD projekta iskoristili smo dio sredstava, iako je Grad Bihać većinski financijer vlastitim sredstvima. Ukupna vrijednost projekta, zajedno sa lokalnim putem u Golubiću je 158. 000 KM, a Grad Bihać je učestvovao sa 110. 000 maraka.

Prvobitna namjena ovih puteva je pospješiti poljoprivrednu proizvodnju, ali svakako i olakšanje komunikacije za lokalno stanovništvo“, izjavio je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Halil Omanović, direktor Jedinice za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva potvrdio je kako je za ovu namjenu izdvojeno 48. 000 KM – sredstava iz IFAD projekta,piše Radio Bihać.

„IFAD je odobrio kredit za financiranje „Projekta razvoja poduzeća i poljoprivrede“, koji je efektivan od 2022. godine. U toku Projekta realiziran je i ovaj mikroprojekat sanacije puta u naselju Srbljani, odnosno završetak dijela koji nije bio asfaltno spojen“, naveo je Omanović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu