Connect with us

BIHAĆ

PoMAK: Svi su obećavali stabilizaciju 2016. godine, Šuhret ju je sproveo, VRIJEME JE za razvoj i nove investicije

Objavljeno

na datum

PoMAK

Skoro svi kandidati za gradonačelnika, iz opozicije i pozicije, svoju su kampanju zasnovali na minimiziranju i nepoštivanju svega što je urađeno u mandatu Šuhreta Fazlića. To rade bez minimuma političke kulture da se prizna ono što je urađeno ili je u toku, a kritikuje ono što nije.

2016. godine svi su govorili da je Bihać na rubu bankrota, da je prezadužen, da je urgentno potrebno početi vraćati kredite i druga dugovanja, te da je urgentno provesti stabilizaciju budžeta. Šuhret Fazlić je to i učinio. Samo kredita je vraćeno preko 10 miliona KM koje su u amanet ostavili prethodni gradonačelnici.

  Oni koji javnosti pokušavaju nametnuti spin da se u mandatu Šuhreta Fazlića ništa nije radilo, dobro znaju da to nije tačno, jer su i sami kroz budžet Grada predlagali projekte u mjesnim zajednicama, za koje je izdvajano u prosjeku 2 miliona KM godišnje.

  Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

  Isto tako znaju za:

  • asfaltiranje gradskih ulica nakon tzv. KFW projekta od 1,6 miliona KM
  • rekonstrukciju kompletne javne rasvjete na području grada od 2 miliona KM
  • rekonstrukciju i dogradnju dvorane Luke od 2,5 miliona KM
  • projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) od 600 hiljada KM
  • izgradnju puta Kamenica – Vrkašić od 380 hiljada KM
  • učešće grada u izgradnji nove zgrade Doma zdravlja Bihać od 500 hiljada KM
  • za prvu fazu “Smaragdnog puta” od 500 hiljada KM

  Budućem gradonačelniku, Elvedinu Sediću, biće mnogo lakše obavljati funkciju gradonačelnika sad kada je Grad prodisao i kada je spreman za novi razvojni i investicioni zamak. Zahvaljujući domaćinskom odnosu spram javim sredstvima, grad Bihać će u naredne dvije godine biti u mogućnosti 10 miliona KM, odnosno 60 miliona KM u narednih 6 godina uložiti u investicije.

  Građani moraju biti oprezni kome će 05. februara to dati u ruke. Ne smijemo dozvoliti ponovnu privatizaciju budžeta!

  U programu Elvedina Sedića tretirane su sve oblasti iz nadležnosti grada, ali poseban naglasak dat je na stvaranje boljih uslova za privredu i nove investicije, te ulaganja u turističku i sportsku infrastrukturu, kao i podršku mladima, osobama treće životne dobi i socijalnim kategorijama. To je ono što ćemo u narednih 6 godina zajedno sprovesti!

  Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  Nastavi čitati
  Marketing
  Klikni za komentar

  Ostavi odgovor

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  BIHAĆ

  Bihać: Pijan urinirao na javnom mjestu pa vrijeđao patrolu koja je došla na poziv građana

  Objavljeno

  na datum

  Administator

  U Bihaću je jedan muškarac prekršajno kažnjen nakon što je urinirao na javnom mjestu, a potom vrijeđao policijsku patrolu, potvrđeno je za portal “Avaza” u MUP-u USK.

  Događaj se desio jučer u bihaćkom naselju Ozimice 1, a građani su u 14.39 sati policiji prijavili muškarca.

  Policijska patrola pronašla je prijavljenog K. M. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Tom prilikom nije propustio da vrijeđa patrolu.

  Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Njemu je uručen prekršajni nalog jer je vršeći fiziološku potrebu izložio intimni dio tijela pogledu drugom, a zatim i omalovažavao ovlaštena službena lica prilikom vršenja službenih poslova i zadataka – rečeno je u za portal “Avaza” u MUP-u USK.

  Nastavi čitati

  BIHAĆ

  Potvrđena optužnica protiv direktorice Doma zdravlja Bihać, Ministra zdravstva USK i privatne apoteke BPharm te njene odgovorne osobe

  Objavljeno

  na datum

  Administator

  Bihać, 16. mart – Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Šabulić Dženisa (43) iz Bihaća, pravnog lica Privatna zdravstvena ustanova BPharm Bihać, Softić Kasumović Anele (43) iz Bihaća i Kapić Hazima (65) iz Cazina.

  Stavlja im se na teret počinjenje više krivičnih djela, konkretno

  -Šabulić Dženisu krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

  Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

  -PZU BPharm Bihać krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. a u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u vezi sa članom 128. stav 1. tačka a) KZ FBIH,

  Softić Kasumović Aneli krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

  Kapić Hazimu krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH,

  Optuženima se stavlja na teret da su u okvirima svojih ovlaštenja nezakonito pogodovali apoteci BPharm da protivno Zakonu i Pravilniku posluje u prostorijama Doma zdravlja Bihać bez provođenja javne procedure i bez ugovora zaključenog na temelju zakonske procedure.

  Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

  Predmetna optužnica je rezultat iscrpne istrage Tužilaštva, tijekom koje je saslušano veliki broj svjedoka, te je sudu predloženo izvođenje preko 240 materijalnih dokaza,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

  U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bihaću.

  Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  Nastavi čitati

  BIHAĆ

  MUP USK: Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području Grada Bihaća

  Objavljeno

  na datum

  Administator

  Obavještavamo javnost da će u vremenskom periodu od 21.03. do 23.03.2023.godine (utorak, srijeda i četvrtak) policijski službenici Policijske stanice Bihać izvršiti pojačanu kontrolu vozila sa kojim se vrši prevoz robe i stvari-dostavna vozila, vozila brze pošte i kontrola svih vozila koja se bave prevozom roba, s akcentom na kontroli: tehničke ispravnosti, upravljanje neregistriranim vozilom, posjedovanje propisne rezervne opreme, posjedovanje u vozilu dokumentacije propisane Zakonom o cestovnom prijevozu F BiH (putni nalog, važeće rješenje o ispunjavanju tehničko-eksplotacijskih uslova za vozilo, karton preventivnog tehničkog pregleda, licenca za obavljanje javnog prevoza, ljekarska uvjerenja, prateća dokumentacija prevoza robe i stvari),saopćeno je iz MUP-a USK.

  Nastavi čitati
  Marketing
  Marketing

  U fokusu