Connect with us

SPORT

Savo Milošević više nije selektor Zmajeva, Sergej Barbarez prvi kandidat za nasljednika

Objavljeno

na datum

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti saradnju sa Savom Miloševićem, a prvi kandidat za njegovog nasljednika je Sergej Barbarez, potvrđeno je za Klix.ba.

Milošević se nije uspio sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine plasirati na Euro, što mu je bio zacrtani cilj, te čelnici Nogometnog saveza BiH nisu odlučili produžiti saradnju sa njim.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, u igri za Miloševićevog nasljednika je više kandidata, a najozbiljniji je Sergej Barbarez.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pedesetdvogodišnji Mostarac do sada nije vodio nijedan klub, a već godinama je bio velika želja navijača naše reprezentacije.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapiten, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka.

Igračku karijeru je počeo u Veležu, a po izbijanju agresije na BiH otišao je u Njemačku gdje je igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/2001.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kako saznajemo, predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković se trenutno nalazi na UEFA-inom sastanku, a završni pregovori s kandidatima za Miloševićevog nasljednika će se obaviti kada se on vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SPORT

VIDEO – Izraelci napali selektora Turske nakon utakmice Eurolige: Vidjet ćeš šta će ti cionisti uraditi

Objavljeno

na datum

Administator

Trener grčkog Panathinaikosa Ergin Ataman je naišao na prijetnje Izraelaca nakon sinoćnje utakmice protiv izraelskog Maccabija u okviru play offa Eurolige.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se kako turski trener viče na neku osobu koja je ušla u njegovu svlačionicu.

“Šta radiš u mojoj svlačionici? Ko je ovaj čovjek?”, vikao je trener Panathinaikosa i aktuelni selektor Turske te ponovio:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Šta radiš u mojoj svlačionici? Šta radiš u mojoj svlačionici? Ko je ovo? Pozovite obezbjeđenje”.

Poslije utakmice je Ataman na konferenciji za medije istakao da su mu određeni ljudi prijetili u svlačionici grčkog sastava.

“Neko iz Maccabija, ne znam ko, nije imao akreditaciju, mi je rekao: ‘Vidjet ćeš u Izraelu, vidjet ćeš šta će ti cionisti uraditi'”, istakao je Ataman.

Inače, Panathinaikos je pobijedio Maccabi rezultatom 95:79 i tako izjednačio rezultat u seriji na 1:1 u pobjedama pa će se putnik na Final Four odlučivati u Beogradu gdje će Izraelci igrati svoje domaće utakmice.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

SPORT

Stupčanica slavila u Bihaću i produžila nade o plasmanu u elitni rang bh. nogometa

Objavljeno

na datum

Administator

Danas su odigrana tri susreta 22. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojima su gosti upisali sve pobjede.

Stupčanica je pobijedila Jedinstvo u Bihaću rezultatom 1:0 pogotkom Muniba Karahmetovića i na taj način je produžila nade o plasmanu u elitni rang bh. nogometa.

Stupčanica je današnjom pobjedom, uz jučerašnji kiks Slobode, prišla tuzlanskom sastavu na pet bodova zaostatka, te nas sasvim sigurno očekuje zanimljiva borba za prvo mjesto koje vodi u Wwin ligu Bosne i Hercegovine sljedeće sezone.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Goražde je slavilo u gostima kod TOŠK-a rezultatom 2:0, dok je Zvijezda pobijedila Budućnost u gostima rezultatom 2:1.

Nastavi čitati

SPORT

VIDEO – Ahmed Krnjić brutalnim nokautom slavio u najvećoj borbi dosadašnje karijere

Objavljeno

na datum

Administator

Bosanskohercegovački kickbokser Ahmed Krnjić je brutalnim nokautom u najvećoj borbi dosadašnje karijere pobijedio Nizozemca Briana Douwesa.

Krnjić je sinoć nastupio u Senshi 21 priredbi u bugarskoj Varni te je fantastičnim udarcem nogom pogodio protivnika u glavu i oborio ga na pod.

Douwes je poslije brutalnog udarca nogom u prvoj rundi završio na podu nakon čega je sudija proglasio pobjedu našeg borca.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Inače, Nizozemac je izuzetno respektabilan borac koji u svom rezimeu ima upisane pobjede protiv dva najbolja kickboksera svijeta Rica Verhoevena i Jamala ben Sadika.

Pored njih, Nizozemac je još pobijedio i niz zvučnih imena u svijetu ovog sporta poput Tarika Khababeza, Jahfarra Wilnisa, Hesdyja Gergesa i našeg Dževada Poturka.

Ovo je Krnjiću bila četvrta borba ove godine gdje je zabilježio isto toliko pobjeda.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu