Connect with us

CRNA HRONIKA

Policija u Šipovu oduzela BMW od pijane žene, imala više od 4.000 KM neplaćenih kazni

Objavljeno

na datum

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo u subotu su od K.M. iz Šipova, višestruke povratnice u činjenju prekršaja, oduzeli putnički automobil marke BMW.

Kod K. M. su policijski službenici prilikom kontrole učesnika u saobraćaju utvrdili prisustvo alkohola u organizmu od 1,54 g/kg.

Nakon toga je na osnovu počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH uhapšena.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedena višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ista ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 4.504,00 KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica K.M. nadležnom sudu, biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopćeno je iz MUP RS.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CRNA HRONIKA

Pokušao da ubije 10 osoba: Renato Marjanović osuđen na sedam i po godina zatvora

Objavljeno

na datum

Administator

Renato Marjanović iz Prijedora pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva više osoba u kafe baru “4WD” u Prijedoru.

U Vrhovnom sudu je potvrđeno da je presuda donesena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Prijedoru, prenosi ATV.

Zločin se dogodio 6. marta 2021. godine. U presudi se navodi da je Marjanović iz automobila “opel korsa” izrešetao kafić u ulici Slavka Rodića, ispalivši 29 metaka iz automatske puške M-70, kalibra 7,62 mm.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Od toga je osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su letjeli u visini glava gostiju i srećom niko nije povrijeđen.

Prema optužnici, sve se odigralo u večernjim časovima, a motiv oružanog napada na kafić bila je Marjanovićeva svađa s Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara ”4WD”.

Nakon svađe Marjanović se ”korsom” dovezao do kafića i sa sjedišta otvorio vatru u namjeri da, kako se navodi u opužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

“Znajući da se navedena lica nalaze u objektu Marjanović je iz automatske puške M-70 ispalio 29 hitaca u vrata i izlog ugostiteljskog objekta. Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi pobjegao”, navodi se u optužnici.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za poreznu utaju od 600.000 KM

Objavljeno

na datum

Administator

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu kojom su obuhvaćeni optuženi:

Stojčinović Jevra, rođena 1952. godine u Srebreniku, državljanka BiH,

Pravna osoba “Natali” d.o.o. Doboj, sa sjedištem u Doboju, čiji je osnivač i osoba ovlaštena za zastupanje Stojčinović Jevra.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U optužnici se navodi da je optužena, kao direktor i osoba ovlaštena za zastupanje navedenog preduzeća, u periodu od 2014. do 2018. godine, preduzimala radnje sa ciljem prikazivanja fiktivnog prometa između više pravnih osoba tako što je pribavljala lažne fakture o nabavci roba i usluga.

Nakon toga optužena je fiktivni promet prikazivala u poslovnim evidencijama i prijavama podnesenim Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH kao stvarno izvršen promet i na taj način neutemeljeno iskazala ulazni PDV sa pravom odbitka u iznosu od 594.991 KM, čime je postupila protivno odredbama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, te izvršila umanjenje svoje obaveze PDV-a, čime je oštetila budžet i sve građane Bosne i Hercegovine za ukupan iznos od 594.991 KM.

Pravna osoba “Natali” d.o.o. Doboj tereti se da je kao porezni obveznik raspolagala protivpravnom imovinskom koristi u iznosu od 594.991 KM, koju je u ime, za račun i u korist pravne osobe ostvarila prvooptužena Stojčinović Jevra, kao direktor i osoba ovlaštena za zastupanje.

Optužena Stojčinović Jevra tereti se da je izbjegla plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH dajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima, a iznos obaveze čije se plaćanje izbjegava prelazi 200.000 KM, dok se pravna osoba „Natali“ d.o.o. Doboj tereti da je raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi, čime su počinili kazneno djelo porezne utaje ili prevare iz člana 210. Krivičnog zakona BiH,saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

VIDEO – Vozač Centrotransa jučer je nasilno izbacio staricu iz vozila, danas je dobio otkaz

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon što je vozač Centrotransovog autobusa jučer iz vozila kod Vijećnice u Sarajevu izbacio staricu koju je usljed upotrebe fizičke sile bacio na pod oglasili su se iz ove kompanije i poručili da je vozač suspendovan te će mu biti uručen otkaz.

Na videu se vidi vozač koji stariju ženu, nakon kraće rasprave, izbacuje iz vozila prilikom čega ona pada na pod.

Iz Centrotransa navode da izražavaju veliko žaljenje što je ovaj sramni postupak, neprofesionalan i nedopustiv odnos prema putnici, djelo njihovog uposlenika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Po saznanju za nemili događaj vozač je odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut postupak koji predviđa i otkazivanje ugovora o radu. Ovom prilikom upućujemo izvinjenje našoj putnici i građanima Kantona Sarajevo koji koriste usluge našeg prijevoza. Sigurno je da ne postoji nikakvo opravdanje za ovakvo ponašanje našeg vozača, i učinit ćemo sve da se ovakvi ili slični postupci nikada više ne ponove”, ističu iz Centrotransa.

Dodaju da značajna sredstva i vrijeme ulažu u edukaciju uposlenika te primjenu definiranih pravila u ponašanju voznog i drugog radnog osoblja prilikom obavljanja iznimno odgovornog posla – pružanje usluga javnog prijevoza putnika.

“Nažalost, i pored svega što je poduzeto, desi se slučaj u kojem pojedinac svojim postupkom naruši godinama građen imidž i odnos prema korisnicima naših usluga, te na taj način umanji doprinos svih uposlenika Centrotransa u obezbjeđenju kvalitetnog prijevoza na području Kantona Sarajevo. Naše cijenjene putnike želimo obavijestiti da je ovaj izolirani slučaj osuđen od svih uposlenika, posebno voznog osoblja, te da će sve učiniti kako bi putnicima kao i do sada pružili maksimalno kvalitetnu i udobnu vožnju u autobusima kompanije Centrotrans”, poručili su iz ove kompanije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu