BOSNA I HERCEGOVINA

VIDEO – U Banjoj Luci održana vježba policije RS-a, predstavljeno i novo oklopno vozilo “Vihor”

Objavljeno

na datum

Pokaznom vježbom i predstavljanjem novog prototipa oklopnog vozila Vihor u Banjoj Luci je obilježena 30. godišnjica od osnivanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Današnji program povodom tri decenije od osnivanja Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a počeo je služenjem parastosa i polaganjem vijenaca, a nastavljen je u Centru za obuku u Zalužanima gdje je održana smotra, pokazna vježba Specijalne antiterorističke jedinice i Žandamerije s helikopterima te prezentacija multifunkcionalnog vozila Vihor koji je proizvod kompanije Tehnički remont Bratunac.

Današnjoj svečanosti u Centru za obuku MUP-a RS prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predstavnici Vlade RS-a, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i drugi.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač obratio se prisutnima te svima čestitao Dan policije.

“Ne možemo zaboraviti na one koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku koji su se sa svima nama borili za svoj narod i zemlju, za ono što danas imamo. Danas je MUP organizovana snaga. Nakon ratnog i poratnog vremena, reformi, pokušaja da nam oduzmu nadležnosti i da ne postoji MUP RS-a, nakon 30 godina ovdje stojimo i vjerujem da ćemo proslaviti i značajnije jubileje. To znači da će postojati Republika Srpska”, izjavio je Lukač te dodao da su svjesni značaja MUP-a.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je za osam godina odškolovano 2.000 mladih policajaca.

“Danas je MUP velika snaga bez obzira što postoje oni koji hoće da nas ubijaju i da nas nema. Mi čvrsto stojimo, i dalje ćemo čuvati naše građane i svi u Republici Srpskoj se mogu osjećati sigurno.”

Premijer RS-a Radovan Višković je poručio da je ovo veliki dan za srpski narod u BiH.

“Vlada RS-a i do sada je bila podrška da se modernizacijom prilagodimo bezbjedonosnim izazovima s kojima se suočavamo. U samo nekoliko godina uložili smo 137 miliona KM u opremu naše policije”, izjavio je Višković te dodao da moraju ulagati u policiju jer nemaju svoju vojsku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Dodik je u obraćanju okupljenima u Zakužanima izjavio da je RS institucija sa prostorom i narodom te da ima sva obilježja “državne organizacije”.

“Republika Srpska je pokazala da može sačuvati policiju u veoma nestabilnim vremenima. Ponosan sam što vidim vas, pripadnike MUP-a RS-a, ali i ljude koji su sa mnom radili na razvoju Republike Srpske. Šta nam god rekli, RS sa institucijama i prostorom, narodom koji želi ovu republiku, ima sva obilježja državne organizacija koja se za sada još uvijek nalazi u BiH koja pokazuje svoju krhkost da riješi probleme 25 godina nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Traže politike koje su usmjerene protiv nas, nećemo sami sebe ukinuti i prirodno je da u autonomiji tražimo više”, kazao je Dodik te dodao:

“BiH je za nas moranje, opstaje jer međunarodni unutarizam pokušava silom zadržati nešto što je nespojivo. Ni muslimanima, ni Hrvatima ni Srbima ovo ne odgovara. Ovakva BiH se mora resetovati na zadovoljstvo svih koji u njoj žive. Ako ne, neminovno je očekivati da se put BiH završava”, rekao je u svom maniru član Predsjedništva BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version