BOSNA I HERCEGOVINA

Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje opet pala zbog preopterećenosti, građani ogorčeni

Objavljeno

na datum

Federalni zavod za zapošljavanje jutros je, za sve zainteresovane za programe pomoći u zapošljavanju i samozapošljavanju, otvorio mogućnost prijave za ove mjere i to online putem.

Međutim, kako nam javljaju brojni građani, to je gotovo nemoguće s obzirom da je sistem pao već u 8 sati.

“Program je otvoren jutros u 8 sati, međutim, bilo je nemoguće poslati prijavu i server je trenutno pao. Ovo se dešava svake godine i svake godine imamo isti problem. Ne znam da li se ovdje namjerno prikazuje greška jer kada dođem do dijela gdje treba da kliknem i pošaljem prijavu, samo mi izbaci grešku”, kazao nam je jedan čitalac koji je pokušao da se prijavi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaDruga čitateljka tvrdi da je 47 minuta sa pet različitih računara pokušavala izvršiti prijavu, da bi u 48 minuti izašla poruka da su sredstva za njen kanton već podijeljena iako je server sve vrijeme bio nedostupan.

Kontaktirali smo i Federalni zavod za zapošljavanje odakle su nam rekli kako je istina da je stranica pala, te da utvrđuju o čemu se radi. Vjerovatno se, kažu, radi o zakrčenju, preopterećenosti stranice, a o daljim koracima će uskoro obavijestiti javnost.

Ovaj problem sa serverom se ponavlja iz godine u godinu što opravdano kod mnogih budi sumnje da se izbor kompanija koje biti dio programa pomoći namješta.

Podsjetimo da su za ove programe osigurana sredstva u iznosu od 61 milion KM, kojima se planira obuhvatiti 11.500 nezaposlenih osoba.Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje, prenosi Klix.ba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasaOstavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

U fokusu

Exit mobile version