Connect with us

Uncategorized

MUP USK: Objesna vožnja mladog vozača iz Bihaća

Objavljeno

na datum

Dana 09.06.2024. godine u 11:55 sati, policijskim službenicima Policijske stanice Bihać putem telefona obratilo se više građana koji su ovom prilikom prijavili vozača p.m.vBMW nepoznatih registraskih oznaka, koji je upravljujući spomenutim vozilom krećući se iz pravca ulice 502. Viteške brdske brigade i uključujući se u ulicu 5.Korpusa sa vozilom stvarao veliku buku, uz škripu guma i naglim prelaskom vozila iz jedne u drugu saobraćajnu traku ugrozio druge učesnike u saobraćaju kao i nekolicinu pješaka koji su se nalazili na pješačkom prelazu.

Nakon što je opasnom radnjom svojim vozilom ugrozio druge učesnike u saobraćaju vozač gore spomenutog automobila se udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Po zaprimljenim dojavama izvršen je pregled u službenim prostorijama video nadzora na raskrsnici spomenutih ulica a radi utvrđivanja identiteta kako spornog vozila tako i pronalaska vozača istog. Uvidom u video nadzor utvrđeno je da se radi o p.m.v marke BMW, registrovan na lice inicijala H.I. rođen 1995. godine u Bihaću, gdje i nastanjen u naselju Golubić bb, Grad Bihać, koji je nedugo potom od strane patrole policije PS Bihać, pronađen i sa istim je obavljen razgovor te zbog počinjenog prekršaja istom je uručen prekršajni nalog po ZOOSSNP BiH za učinjeni prekršaj.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem se zahvaljujemo savjesnim građanima na dojavi o navedenom događaju, te ih ovim putem pozivamo da i ubuduće prijave ovakve nesavjesne radnje pojedinaca koji svojim radnjama ugrožavaju tuđe živote.

Vozačima jos jednom skrećemo pažnju da su se dužni pridržavati saobraćajnih pravila i propisa, a da će oni nesavjesni koji svojim bahatim ponašanjem i radnjama ugrožavaju svoj kao i tuđe živote biti identificirani i sankcionisani.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uncategorized

JAVNI KONKURS za prijem državnog službenika u radni odnos na određeno vrijeme u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona

Objavljeno

na datum

Administator

JAVNI KONKURS za prijem državnog službenika u radni odnos na određeno vrijeme u Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona na radno mjesto Višeg stručnog saradnika – pomoćnik tužioca, broj: A – 366/24 od 22.04.2024. godine

Viši stručni saradnik – pomoćnik tužioca – 2 (dva) – izvršioca

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

Uncategorized

Kantonalni sud Bihać: Potvrđena optužnica u predmetu Osman Makić

Objavljeno

na datum

Administator

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Bihaću je u predmetu broj: 01 0 K 019972 24 Kps dana 15.04.2024. godine donio rješenje kojim se potvrđuje optužnica Kantonalnog tužilaštva USK-a Bihać broj T01 0 KT 0041438 22 od 20.03.2024.godine, kojom se osumnjičenom Osmanu Makiću stavlja na teret osnovana sumnja da je počinio krivično Razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona F BiH,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Nastavi čitati

Uncategorized

Kantonalni sud Bihać: Objavljena prvostepena presuda u predmetu Ramiz Selimović i dr.

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa u krivičnom postupku protiv optuženih Ramiza Selimovića, Tarika Talića i Anesa Alagića Kantonalni sud u Bihaću je dana 04.04.2024. godine donio i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 01 0 K 018754 23 K kojom je optužene Ramiza Selimovića, Tarika Talića oglasio krivim zbog počinjenja krivičnog djela Razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi sa stavom 1. te sa članom 31. i članom 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, pa ih je sud primjenom istih zakonskih propisa te odredbi člana 42, član 49. stav 1. i člana 50. tačka a) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, osudio na kaznu zatvora i to:

Optuženog Ramiza Selimovića kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine.

Optuženog Tarika Talića na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prema optuženom Anesu Alagiću optužba se odbija.

Na osnovu člana 212. stav 4. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, oštećeni A. H. i H. H. sa imovinskopravnim zahtjevom upućuju se na parnični postupak.

Na osnovu člana 203. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, troškovi krivičnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu