BOSNA I HERCEGOVINA

Odbijen zahtjev da se haški osuđenik Ratko Mladić prebaci na liječenje u Srbiju

Objavljeno

na datum

Mehanizam u Hagu odbio je zahtjev da osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić bude prebačen na liječenje u Srbiju, potvrdio je Srni njegov sin Darko Mladić.

“Odbili su nam zahtev, jedna sutkinja je bila ‘za’, a ostali su bili protiv. Rečeno je da uslovi u kojima se sada nalazi dovoljno dobri i da nema potrebe da bude prebačen u Srbiju”, rekao je Darko Mladić.

Njegov sin navodi kako su haškom osuđeniku Ratku Mladiću otkazali bubrezi, ali da se funkcija polako vraća.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

On je naglasio da će porodica i advokati nastaviti da se bore i pokušati da prate šta će se dalje dešavati sa liječenjem generala.

Podsjetimo, u Hag je išao i tim ljekara iz UKC RS kako bi pregledali osuđenog ratnog zločinca.

“Proveli smo četiri časa razgovarajući sa njim. Imao je dva moždana udara, takođe ima i srčane i psihosomatske probleme i uzima veliki broj lijekova”, naveo je tada načelnik Klinike za neurologiju UKC-a Republike Srpske Siniša Miljković za RTRS.

Podsjetimo, Ratko Mladić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Proglašen je krivim za ratne zločine, između ostalog genocid u Srebrenici, počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. godine. Također, proglašen je kriv i za UZP vršen na području Sarajeva.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version