REGIJA

Osmi dan potrage za Dankom: Policije sve manje u selu, po prvi put se oglasio otac

Objavljeno

na datum

Potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora ulazi u osmi dan.

Nakon analize svega što je do sada poduzeto u potrazi za djevojčicom, istraga na teritoriju Srbije je proširena, kazala je za RTS Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopćilo je jučer da je u toku potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ako imaju informacije o tome obavijeste ured Interpola u Podgorici.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije istraga se proširila i na Austriju. Interpol je raspisao žutu potjernicu. Srbin koji živi i radi u Beču snimio je dvije žene na ulici glavnog grada Austrije pored kojih se igra djevojčica koja podsjeća na dvogodišnju Danku. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Ambasada Srbije u Beču apelirala je na građane da, ako na teritoriju Austrije prepoznaju nestalu djevojčicu, odmah obavijeste srbijansku ili austrijsku policiju.

Jučer se prvi put od nestanka oglasio otac male Danke Miloš Ilić.

“Samo želim da se moja Danka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja im vjerujem. Mi kao porodica ćemo se oglasiti kada sve ovo završi”, rekao je Miloš za Blic.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, kaže da očekuje da policija u Austriji obavijesti o identitetu žena sa snimka.

“Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovdje, prate se vijesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavijestimo o ovoj snimci i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji. Sada su i mediji u Austriji počeli objavljivati te vijesti. Svi su vrlo solidarni i korektno se ponašaju”, kazao ambasador Blagojević.

Prvi put nakon nestanka Danke u Banjskom Polju, policijska patrola nije na raskrsnici na ulazu u selo, javlja Telegraf.rs. Ovog jutra nema ni policajaca koji su ovih dana legitimisali građane u centru naselja ispred zgrada.

Iako nema policajaca, parkirane su dvije marice i dva automobila policije. Do sada je policija je danonoćno dežurala na ulasku u Banjsko Polje gdje je i legitimisala na ulazu, ali i u samom mjestu, međutim ovog jutra to nije slučaj.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version