Connect with us

Uncategorized

„Krimolovci“ u martu primili 326 poziva od kojih je 71 sa korisnim informacijama

Objavljeno

na datum

sipa krimolovci

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) registrirali su u martu 2024. godine ukupno 326 poziva, od kojih je 71 poziv sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljeno je ukupno 225 poziva, od kojih je devet poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj veb stranici SIPA-e, zaprimljena je 101 prijava, od čega je 39 prijava bilo sa korisnim informacijama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U martu su pristigle 22 povratne informacije po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 42 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uncategorized

Na Ahiret preselio Selimović (Edhem) Ahmo

Objavljeno

na datum

Administator

Obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš dragi Selimović (Edhem) Ahmo preselio na Ahiret u utorak 09.01.2024. god. u 54. godini života.

Dženaza i ukop milog nam rahmetlije obavit će se dana 11.01.2024. godine (četvrtak) na gradskim mezarlucima “Humci” u 14:00 sati.

Da mu dragi Allah dž.š. podari Džennet, a porodici sabur

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

Uncategorized

Kantonalni sud Bihać: Potvrđena optužnica u predmetu Ćamil Murić

Objavljeno

na datum

Administator

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Bihaću je u predmetu broj 01 0 K 019361 23 Kps dana 29.12.2023. godine donio rješenje kojim je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK-a Bihać broj T01 0 KT 0043681 23 od 26.12.2023. godine, kojom se osumnjičenom Ćamilu Muriću stavlja na teret osnovana sumnja da je pokušao usmrtiti dvije osobe i bez važeće isprave o oružju nabavio i posjedovao vatreno oružje i municiju za oružje kategorije B za čije držanje i nošenje je potrebno odobrenje nadležnog organa, čime bi pod tačkom 1. i 2. optužnice počinio dva krivična djela – Ubistvo u pokušaju iz člana 166. stav 1. u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, u sticaju sa krivičnim djelom – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 73. stav 1. tačka a) Zakona o oružju i municiji (USK-a Službeni glasnik USK 15/21), a sve u vezi sa članom 54. KZ F BiH,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Nastavi čitati

Uncategorized

Kantonalni sud Bihać: Potvrđena optužnica u predmetu Hilmija Begić i drugi

Objavljeno

na datum

Administator

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Bihaću je u predmetu broj 01 0 K 019699 23 Kps dana 22.12.2023. godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK-a Bihać broj T01 0 KTRZ 0014167 12 od 18.12.2023. godine, kojom se optuženim stavlja na teret da su, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava, za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH, svi osumnjičeni u odnose na sve tačke optužnice nečovječno postupali prema ratnim zarobljenicima vršeći psihičko i fizičko zlostavljanje, te nanoseći im velike fizičke i psihičke patnje, čime bi:

Hilmija Begić pod tačkom 6. (6a, 6b i 6c) počinio krivično djelo Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. preuzetog KZ SFRJ;

Sulejman Sefić pod tačkom 1. i tačkom 5. počinio krivično djelo Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. preuzetog KZ SFRJ u vezi sa članom 22. istog zakona;

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Mehmed Brkić pod tačkom 5. počinio krivično djelo Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. preuzetog KZ SFRJ u vezi sa članom 22. istog zakona:

Senad Sarajlija pod tačkom 3. počinio krivično djelo Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. preuzetog KZ SFRJ;

Jasmin Ćoragić pod tačkom 4. počinio krivično djelo Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. preuzetog KZ SFRJ;

Ale Mujagić pod tačkom 2. počinio krivično djelo Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. preuzetog KZ SFRJ, saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu