Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Isak, Habibija i Kozlica o modalitetima jačanja sigurnosne saradnje FMUP-a i MUP-a USK

Objavljeno

na datum

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Adnanom Habibijom i Amelom Kozlicom, zamjenikom direktora Uprave policije tog kantona.

Razgovarano je o sigurnosnoj situaciji na području Federacije BiH, a posebno u Unsko-sanskom kantonu, jačanju saradnje u oblasti ilegalnih migracija kao i o izazovima sa kojima se susreću policijski službenici u Unsko-sanskom kantonu.

Habibibja i Kozlica pohvalili su aktivnosti koje poduzima Isak na unaprjeđenju stanja u oblasti sigurnosti i zahvalili na podršci koju Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP) pruža MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zaključeno je da je dosadašnja saradnja FMUP-a sa MUP-om tog kantona uspješna, te da će se i nadalje jačati i unapređivati, saopćeno je iz FMUP-a.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

VIDEO – Prevazilaženje predrasuda: Sve više Roma u Bihaću pohađa školu i bilježi uspjehe

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog predrasuda Romi u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim problemima. Često osuđena na prosjačenje, romska djeca zbog toga ne idu u školu.

Ipak, u Bihaću se odnos prema ovoj kategoriji građana proteklih godina znatno poboljšao, a uz podršku i angažman institucija i lokalne zajednice, sve više djece pohađa osnovnu i srednju školu, ali i bilježe uspjehe.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu