Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Policija u Cazinu imala tri intervencije u protekla 24 sata, vatrogasci jednu

Objavljeno

na datum

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin dogodilo se nekoliko značajnih događaja, a ovdje su sažeti izvještaji i informacije:

Policijska stanica Cazin:

Intervencija: Zabilježene su tri intervencije.
Krivična djela:
Dva slučaja remećenja javnog reda i mira.
Saobraćajne nezgode:
Jedna saobraćajna nezgoda s materijalnom štetom, bez ozlijeđenih osoba.
Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Intervencija: Tehnička intervencija ispumpavanja vode od 10:55 do 15:00 sati na lokaciji Lojićka.
Zdravstveni pregledi:

Ukupno je obavljeno 72 pregleda, s dvije povrede i korištenjem saniteta.
Opskrba vodom i električnom energijom:

Opskrba vodom je redovna.
Isporuka električne energije od strane podružnice “Elektrodistribucija” Bihać u PJD Cazin je uredna.
Komunalne usluge:

Odvoženje komunalnog otpada odvija se po ustaljenom rasporedu.
Stanje na cestama:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini vozi se po vlažnom ili mokrom kolovozu, s upozorenjem na česte odrona.
Izdvajaju se neke dionice s čestim odronima i drugim opasnostima.
Trenutno su u tijeku radovi na rušenju tunelske cijevi na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je promet na tom dijelu obustavljen.
Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, promet je ograničen.
Također, zbog radova na mostu kod Vodenog parka na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, promet je preusmjeren na obilazni pravac.
Granični prelazi:

Promet putničkih vozila na graničnim prelazima protječe s manjim zadržavanjima.
Svi vodotoci rijeka, su u stagnaciji i opadanju vodostaja.Jučer poslije podne bio je zatvoren
most u Pervizi i Kapići. Djelimično izlijevanje rijeke Gračanice i Mutnice ugrozilo je oko 50.000
m2.Vodostaj Mutnice svoj maksimum dostigao u 24:00 sata 245 cm.Jutros izmjereni vodostaj
Mutnice u Tržcu 220 cm. Komunikacije prohodne.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: U akciji kodnog naziva „Grom“ otkriveno lice po interpolovoj potjernici, a još četiri lica sa područja grada Bihaća lišena sobode zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela

Objavljeno

na datum

Administator

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja na terenu i Naredbe Općinskog suda u Bihaću 04.04.2024.god. sproveli su operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Grom“ s ciljem pronalaska tragova i dokaza o izvršenju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu narkotičkih sredstava.

Pored istražitelja kriminalističke policije Uprave policije USK-a u akciji su učestvovali i pripadnici Federalne Uprave policije, policajci policijske stanice Bihać i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a USK.

Pretresi su izvršeni na više lokacija na području grada Bihaća te su tom prilikom pretresane porodične kuće, stanovi, poslovni objekti kao i više vozila koje su koristila osumnjičena lica. (Ukupno trinaest objekata i sedam vozila).

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije koja asocira na opojno sredstvo „Kokain“ i „Speed“, određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojno sredstvo „Kannabis sativa“, veće količina tableta „Ekstazy“, novac u iznosu večem od 10000 KM u različitim aopenima i valutama, dva pištolja, određena količina municije za pištolj, dvije krivotvorene putne isprave (Makedonija i Slovenija) te više mobilnih telefona sa SIM karticama,saopćeno je iz MUP-a USK.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „Neovlašteno nabavljanje, posjedovanje, držanje, nošenje, trgovina, popravljanje, modifikacija ili prepravljanje ili posredovanje oružjem, bitnim dijelovima i municijom“ i „Krivotvorenje isprave“ slobode su lišena četiri lica i to:

  • H. A. rođen 1993 godine iz Bihaća,
  • T. E. rođen 1995 godine iz Bihaća,
  • A. D. rođen 1993 godine iz Bihaća i
  • Ž. I. rođen 1990 godine iz Bihaća.

Pronađene tvari i predmeti su oduzeti dok će navedena lica nakon kriminalističke obrade biti predana na dalje postupanje nadležnom Tužilaštvu USK-a.

Tokom pretresa jedne od lokacija istražitelji sektora kriminalističke policije lišili su slobode i lice T. D. rođen 1981 godine u Bihaću, a za kojim je rapisana međunarodna interpolova potjernica zbog izvršenja krivičnog djela na području Republike Austrije. Navedeno lice je predano na dalje postupanje pripadnicima Federalne Uprave policije.

Istraga je u toku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu