Connect with us

BIHAĆ

Predstavljen program obilježavanja Dana grada i Dana nezavisnosti

Objavljeno

na datum

Ove godine grad Bihać će obilježiti 764. godinu postojanja. Manifestacija obilježavanja će trajati devet dana, a počet će u srijedu, 21. februara. Danas je u Kulturnom centru predstavljen program obilježavanja. Erna Begatović, direktorica Kulturnog centra Bihać.

„Govorimo o ukupno 21 događaju, od toga osam kulturnih. Govorimo o dva koncerta, tri predstave, dvije izložbe, u organizaciji Gradske galerije i Kulturnog centra, i jednom filmu. Samim tim možemo reći da imamo zastupljene sve grane umjetnosti što nas posebno veseli. Kad je u pitanju teatarska umjetnost, ona iz godine u godinu raste, a ove godine imamo čak tri predstave. Naravno jedna je namijenjena našim najmlađima“, najavila je Erna Begatović, direktorica Kulturnog centra Bihać.

Pored kulturnih i zabavnih događaja u programu obilježavanja uvršteni su i sportska dešavanja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

„Imamo devet aktivnosti, indirektno ili direktno preko Sportskog saveza. Pored Gradskog sportskog saveza u organizaciji aktivnosti učestvuje atletski klub Bihać, judo klub Una, stonoteniski klub Bihać 1954, planinarska društva Plješevica i KES Limit, šahovski klub Bihać, backgammon klub Ajna Una i nogometne škole sa područja grada. Naše aktivnosti kreću u petak, 23. februara, sa tradicionalnim trkama u centru grada“, kazao je Saša Smiljanić, predsjednik Gradskog sportskog saveza.

I ove godine u organizaciji manifestacije obilježavanja Dana grada učestvuje Radio Bihać.

„Jutarnji program Radio Bihaća je u cijelosti prilagođen najavama događaja, gdje su nam gosti organizatori. Također, organiziramo Svečanu sjednicu Gradskog vijeća 26. februara, kao i Svečanu akademiju povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH. za sve koji ne budu u prilici doći u Kulturni centar i salu Muzeja AVNOJ-a moći će prijenos gledati na Facebook stranici i Youtube kanalu Radio Bihaća“, izjavio je Anel Kajtezović, direktor Radio Bihaća.

„Ove godine konceptualno je program obilježavanja promijenjen u smislu da se u isto vrijeme obilježava i Dan grada i Dan nezavisnosti. U narednom periodu ćemo gledati da programski zaokružimo i jedan i drugi datum, oba bitna“, kazao je Armin Amidžić, savjetnik gradonačelnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na sam Dan grada, u ponedjeljak, 26. februara, planirano je polaganje cvijeća na spomen obilježjima, Svečana sjednica Gradskog vijeća Bihać, gdje će biti uručene nagrade i priznanja, zatim revijalna malonogometna utakmica , kao i degustacija rođendanske torte, koja će se ove godine održati na platou crkve sv. Ante Padovanskog u 11 sati.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: U akciji kodnog naziva „Grom“ otkriveno lice po interpolovoj potjernici, a još četiri lica sa područja grada Bihaća lišena sobode zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela

Objavljeno

na datum

Administator

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja na terenu i Naredbe Općinskog suda u Bihaću 04.04.2024.god. sproveli su operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Grom“ s ciljem pronalaska tragova i dokaza o izvršenju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu narkotičkih sredstava.

Pored istražitelja kriminalističke policije Uprave policije USK-a u akciji su učestvovali i pripadnici Federalne Uprave policije, policajci policijske stanice Bihać i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a USK.

Pretresi su izvršeni na više lokacija na području grada Bihaća te su tom prilikom pretresane porodične kuće, stanovi, poslovni objekti kao i više vozila koje su koristila osumnjičena lica. (Ukupno trinaest objekata i sedam vozila).

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije koja asocira na opojno sredstvo „Kokain“ i „Speed“, određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojno sredstvo „Kannabis sativa“, veće količina tableta „Ekstazy“, novac u iznosu večem od 10000 KM u različitim aopenima i valutama, dva pištolja, određena količina municije za pištolj, dvije krivotvorene putne isprave (Makedonija i Slovenija) te više mobilnih telefona sa SIM karticama,saopćeno je iz MUP-a USK.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „Neovlašteno nabavljanje, posjedovanje, držanje, nošenje, trgovina, popravljanje, modifikacija ili prepravljanje ili posredovanje oružjem, bitnim dijelovima i municijom“ i „Krivotvorenje isprave“ slobode su lišena četiri lica i to:

  • H. A. rođen 1993 godine iz Bihaća,
  • T. E. rođen 1995 godine iz Bihaća,
  • A. D. rođen 1993 godine iz Bihaća i
  • Ž. I. rođen 1990 godine iz Bihaća.

Pronađene tvari i predmeti su oduzeti dok će navedena lica nakon kriminalističke obrade biti predana na dalje postupanje nadležnom Tužilaštvu USK-a.

Tokom pretresa jedne od lokacija istražitelji sektora kriminalističke policije lišili su slobode i lice T. D. rođen 1981 godine u Bihaću, a za kojim je rapisana međunarodna interpolova potjernica zbog izvršenja krivičnog djela na području Republike Austrije. Navedeno lice je predano na dalje postupanje pripadnicima Federalne Uprave policije.

Istraga je u toku.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu