Connect with us

BIHAĆ

Sastanak predstavnika Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom i Kantonalnog tužilaštva USK

Objavljeno

na datum

Dana 16.02.2024. godine u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona održan je radni sastanak između Tulić Adnana, Zamjenika glavne kantonalne tužiteljice, i g. Bašić Emira, v.d. direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj uspješnoj i pozitivnoj saradnji navedenih institucija, te je v.d. direktor Bašić tom prilikom izrazio zahvalnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u pogledu obima posla koji provode u oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelima u FBiH.

Pored ostalog, ukazano je da je u sklopu krivičnih istraga ovog Tužilaštva uspješno privremeno oduzeta imovina u vidu nekoliko zgrada, stambenih objekata, poslovnih prostora, hotela, kao i novčani iznos u vrijednosti od preko jedan milion konvertibilnih maraka na računima.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U narednom periodu fokus će biti na jačanju saradnje kroz intenziviranje i koordinaciju rada ovih institucija. Zamjenik glavne kantonalne tužiteljice istakao je da stoji na raspolaganju Agenciji i u narednom periodu, kao i svi tužioci koji rade na predmetima u kojima je upravljanje oduzetom imovinom povjereno Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom.

BIHAĆ

VIDEO – Prevazilaženje predrasuda: Sve više Roma u Bihaću pohađa školu i bilježi uspjehe

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog predrasuda Romi u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim problemima. Često osuđena na prosjačenje, romska djeca zbog toga ne idu u školu.

Ipak, u Bihaću se odnos prema ovoj kategoriji građana proteklih godina znatno poboljšao, a uz podršku i angažman institucija i lokalne zajednice, sve više djece pohađa osnovnu i srednju školu, ali i bilježe uspjehe.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu