Connect with us

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Potvrđena optužnica u predmetu Habibović Šemsudin i dr.

Objavljeno

na datum

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Bihaću, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać broj T01 0 KTO 0032766 od 29.12.2023.godine, a kojom optužnicom je osumnjičenima stavljeno na teret osnovana sumnja da su počinili i to:

Habibović Šemsudin, da je počinio krivično djelo Organizirani kriminal iz člana 342 stav 3 KZ F BiH u vezi sa krivičnim djelom Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ F BiH i u vezi sa produženim krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383 stav 3 u vezi sa stavom 1 i članom 55. KZ FBiH i krivičnim djelom pranje novca iz člana 272 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ F BiH.

Cepić- Habibović Maida, da je počinila krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342 stav 3 KZ F BiH u vezi sa krivičnim djelom Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ F BiH i u vezi sa produženim krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383 stav 3 u vezi sa stavom 1 i članom 55. KZ FBiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Šabić Neira dj. Hodžić, da je počinila krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342 stav 2 u vezi sa krivičnim djelom Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. KZ F BiH (i u vezi sa produženim krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383 stav 3 u vezi sa stavom 1 i članom 55. KZ FBiH.

PU Centar za obrazovanje odraslih „Multilingua“ Sanski Most, (zastupan po Cepić Fadilu) da je počinio krivično djelo Krivotvorenje službene isprave iz člana 389 stav 1 KZ FBiH i krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383 stav 3 u vezi sa stavom 1 i članom 55. KZ F BiH, a sve u vezi sa članom 128 stav 1 tačka a) KZ F BiH,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nekategorisano

„Krimolovci“ u maju zaprimili 340 poziva od kojih je 49 sa korisnim informacijama

Objavljeno

na datum

Administator

sipa krimolovci

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u maju 2024. godine registrovali su ukupno 340 poziva, od kojih je 49 poziva sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljeno je ukupno 249 poziva, od kojih je 15 poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj veb stranici SIPA-e zaprimljena je 91 prijava, od čega su 34 prijave bile sa korisnim informacijama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U maju je pristiglo 15 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 42 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Objavljena presuda u predmetu Zlatko Hujić

Objavljeno

na datum

Administator

Kantonalni sud u Bihaću je dana 04.06.2024. godine u predmetu broj: 17 0 K 076037 24 Kžk, protiv optuženog Zlatka Hujića donio presudu kojom se optuženi oslobađa od optužbe, a kojom optužbom pod tačkom 2. mu se stavlja na teret da je počinio produženo krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH, u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Objavljena prvostepena presuda u predmetu Irman Žerić

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa u krivičnom postupku protiv optuženog Irmana Žerića, Kantonalni sud u Bihaću je dana 24.05.2024. godine donio i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 01 0 K 019226 23 K, kojom je optuženi oglašen krivim za krivično krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te primjenom istog zakonskog propisa, te odredbe člana 42 i 43. KZ F BiH optuženi se osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste.

Na istom pretresu Kantonalni sud u Bihaću, na osnovu odredbe člana 152. stav 1. ZKP F BiH je donio Rješenje kojim se prema optuženom Irmanu Žeriću produžava se pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže 9 (devet) mjeseci ili do nove odluke suda, saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu