Connect with us

BIHAĆ

Kantonalni sud Bihać: Objavljena prvostepena presuda u predmetu Ante Šantić i dr.

Objavljeno

na datum

Kantonalni sud u Bihaću je dana 27.11.2023. godine izrekao i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 01 0 K 011289 21 K kojom su optuženi Ante Šantić, Asim Redžepović, Mustafa Ibrahimpašić, Arif Okić i pravne osobe „Ortho medicco“ d.o.o. Cazin i „Bauerfeind“ d.o.o. Bihać oslobađeni od optužbe da su zajedno sa Sanelom Okićem, Sanelom Mušić, Adnanom Mušićem, Nurfetom Krkalićem, Sanelom Murućem i Osmanom Gazibara počinili:

Optuženi Ante Šantić krivično djelo – Organizirani kriminal iz člana 342. stav 2 u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. i Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a u vezi sa člana 54. toga Zakona;

Optuženi Asim Redžepović krivično djelo – Organizirani kriminal iz člana 342. stav 2 u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. i Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a u vezi sa člana 54. toga Zakona;

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Optuženi Mustafa Ibrahimpašić krivično djelo – Organizirani kriminal iz člana 342. stav 2. u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. i Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a u vezi sa člana 54. toga Zakona;

Optuženi Arif Okić krivično djelo – Organizirani kriminal iz člana 342. stav 4, u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. i Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. i 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a u vezi sa članom 54. toga Zakona;

Optužena pravna osoba „Ortho Medicco“ d.o.o. Cazin krivično djelo – Organizirani kriminal iz člana 343. stav 3. u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383 . stav 3. i krivičnim djelom Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, u vezi sa članom 54. te članom 128. stav 1. tačka d), i članom 133 stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine;

Optužena pravna osoba „Bauerfeind“ d.o.o. Bihać krivično djelo – Organizirani kriminal iz člana 343. stav 2. u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383 . stav 3. i krivičnim djelom Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, u vezi sa članom 54. te članom 128. stav 1. tačka d), i članom 133 stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

BIHAĆ

VIDEO – Prevazilaženje predrasuda: Sve više Roma u Bihaću pohađa školu i bilježi uspjehe

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog predrasuda Romi u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim problemima. Često osuđena na prosjačenje, romska djeca zbog toga ne idu u školu.

Ipak, u Bihaću se odnos prema ovoj kategoriji građana proteklih godina znatno poboljšao, a uz podršku i angažman institucija i lokalne zajednice, sve više djece pohađa osnovnu i srednju školu, ali i bilježe uspjehe.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu