Connect with us

BOSANSKA KRUPA

FOTO+VIDEO – Ispovijest nogometaša Fajića, koji je izašao iz automobila i isplivao iz Une: Gledao sam smrti u oči, samo da nađemo Adnana!

Objavljeno

na datum

U subotu navečer dogodila se stravična saobraćajna nesreća u Bosanskoj Otoci. U automobilu koji je probio ogradu na mostu i sletio u rijeku Unu poginuli su Nedžad Mujagić i Adnan Fajić. Adnanovo tijelo do objave ovog teksta nije bilo pronađeno.

Nedžad je ostao u automobilu i njemu je jučer u Bosanskoj Krupi klanjana dženaza.

Imali feštu

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U automobilu su još bili Salmin Kahrić, Emrah Bešić i Nusmir Fajić, koji je ranije u karijeri branio boje mnogih klubova u BiH i regionu. On je u emotivnoj ispovijesti reporteru “Dnevnog avaza” jučer s druge strane mosta u Bosanskoj Otoci otkrio šta se dogodilo i kako se uspio spasiti.

Sa suzama u očima počinje svoju priču.

  • Taj dan smo imali utakmicu i pobijedili. Bilo je dobro raspoloženje, posljednja utakmica, pa kući. Imali smo nakon toga feštu u kafiću. Poslije toga smo otišli u Bosanski Novi, pogledali utakmicu Posušje – Sarajevo i krenuli kući. Malo brža vožnja i na kraju tragedija – govori Fajić drhtavim glasom.

Nestali Adnan Fajić je Nusmirov amidžić. S velikom tugom u očima gleda na drugu stranu mosta gdje su proletjeli automobilom.

Majka poginulog Nedžada pored tabuta lije gorke suze. E. Trako

Sekunde su bile u pitanju. Tamo se vidi kuda smo proletjeli u vodu. Dok smo izašli, već je bilo gotovo. Već smo u tom momentu shvatili da su njih dvojica ostala u automobilu. Tako se ispostavilo. Jučer su izvukli kapitena, a mog stričevića još nisu našli. Tragali su i danas, i sutra će – govori Nusmir Fajić.

Tuga obavila Krajinu. E. Trako

Trenutka udara se skoro pa i ne sjeća jer je bila velika brzina. A kako je uspio izaći iz automobila koji tone, to samo dragi Bog zna.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
  • Ne znam, sekunda te dijeli od smrti. Grabi čim možeš, pokušavaj, bori se, na kraju, eto, uspio sam se spasiti.

Kroz prozor

Nisam povrijeđen. I drugi momci koji su izašli, oni su izašli prije mene, ni njima nije ništa. Jedan kaže da je izašao kroz prozor, drugi kroz šajbu. Uglavnom, spasili su se, što je najbitnije – dodaje Nusmir.

Potraga za Adnanom Fajićem. E. Trako

Građani koji su jučer pratili potragu malo su negodovali jer se ne traga više sati.

  • Ljudi rade svoj posao, voda je velika. Nastavit će i sutra i prekosutra, samo da ga nađemo, ostalo će biti dobro – izustio je Nusmir, a suza mu je kanula iz oka.

Teško mu je govoriti o svemu… Na kraju je još dodao da mu je 12. novembar drugi rođendan.

Potragu sve vrijeme pratio i brat

Potragu za Adnanom Fajićem pratio je jučer sve vrijeme i njegov brat. S jedne na drugu stranu mosta obilazio je i tužnog pogleda duboko uzdisao.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BOSANSKA KRUPA

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK izvršili pretres stambenih objekata i pratećih objekata osumnjičenih lica iz Bosanske Krupe i Bužima

Objavljeno

na datum

Administator

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija na terenu i Naredbe Općinskog suda Bosanska Krupa, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, dana 05.06.2024. godine u ranim jutarnjim satima su izvršili pretres stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to B.N, B.A, B.S, I.E, Š.H, A.I, Š.B, S.V i K.O. svi iz Bosanske Krupe i Bužima.

Tokom navedenih pretresa pronađena je i oduzeta veća količina sljedećih predmeta: 8 kom. Ručnih bombi, 3 kom. Protiv pješadijskih mina, vatreno naoružanje poluautomatska puška, vatreno naoružanje-puška m-48, vatreno naoružanje- Automatska puška, municija raznog kalibra i vrste kako puščano zrno, tako i pištoljsko, te patroni za lovačko naoružanje, razni djelovi za pušte (cijevi, kundaci, zatvarači, udarne igle i dr,), optički nišani (više komada).

Nad gore navedenim licima zavedena je kriminalistička obrada te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz čl.371. KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BOSANSKA KRUPA

Stotine učesnika na manifestaciji Rotary kanjon

Objavljeno

na datum

Administator

Promocija prirodnih ljepota Grmuško – srbljanskog platoa i rijeke Une, zdravog života i ekologije.

Više od 650 zaljubljenika u prirodu, sportista i rekreativaca danas će pješačiti, trčati ili voziti bicikl od naselja Srbljani do Bosanske Krupe, u okviru “Rotary kanjona”.

Cilj manifestacije u organizaciji Rotary kluba Bihać je promocija prirodnih ljepota Grmuško – srbljanskog kanjona i rijeke Une, zdravog života i ekologije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na ovakav specifičan način ističe se neophodnost završetka druge – sigurnije i modernije putne komunikacije Bihać – Bosanska Krupa, kako bi Kanjon napokon mogao biti isključivo prirodna oaza ili Park prirode.

Organizaciju ovogodišnje manifestacije podržali su Vlada Unsko-sanskog kantona, te gradske uprave Bihaća, Cazina i Bosanske Krupe.

„Manifestacija zaista na najljepši način promovira ljepote ova tri grada. Poruka i cilj su izuzetno važni iz nekoliko aspekata, pa smo ponosni kada vidimo impozantan broj učesnika i gostiju“, kazao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Organizatori ovogodišnjeg “Rotary kanjona” naglasili su važnost angažmana i doprinosa pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), koji osiguravaju sve učesnike i omogućavaju uopšte realizaciju manifestacije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Građani – učesnici u saobraćaju na putnom pravcu Bihać – Bosanska Krupa zamoljeni su za strpljenje, razumijevanje i korištenje alternativnog pravca, preko Cazina. Obustava saobraćaja kroz Kanjon odnosi se na period od 8 do 18 sati.

Dionica trčanja, pješačenja i bicikliranja je oko desetak kilometara unskom magistralom, nakon čega će učesnici nastaviti druženje na Zelenim otocima u Bosanskoj Krupi.

Obustavljen saobraćaj od 8 do 18 sati, vozači se mole za razumijevanje i korištenje alternativnog pravca kroz Cazin,

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSANSKA KRUPA

Ko bagerima kopa obalu Une, šta će poduzeti inspektori u Bosanskoj Krupi?

Objavljeno

na datum

Administator

Udruženje sportskih ribolovaca Krušnica Bosanska Krupa upozorilo je nadležne njihovog grada da je u toku skrnavljenje obale rijeke Une, i to na lokaciji Bosanska Otoka, odmah poslije plaže Mlinčići.

Svjedoci smo da kako krenu ljetni dani, tako nesavjesni pojedinci uzimaju sebi za pravo da skrnave i uzurpiraju obale Une, vrše nelegalne radnje i gradnje, ali se svi pitamo dokad više? – napisali su iz USR na njihovoj Facebook stranici.

Podsjetili su i da je zakonom zabranjeno graditi uz obalu u pojasu od 15 metara uz vodu, izlijevati beton, postavljati armature ili bilo koju vrstu željeza u vodu i uz obalu, spuštati teške mašine (bager itd) u samo korito Une, rušiti, kopati obalu i narušavati prirodni izgled.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

USR Krušnica je izvršilo prijavu gradskom komunalnom inspektoru, a izlazak na teren će biti upućen i policijskoj stanici Bosanske Krupe.

Pozivamo i sve relevantne institucije da jednom već počnu raditi svoj posao inače ćemo uništiti i ovo malo ljepote što nam je ostalo – upozorili su iz USR Krušnica.

Ko uzurpira obalu Une, da li su nešto poduzeli nakon zaprimljene prijave od USR Krušnica, te čija je parcela na kojoj se gradi, Faktor je pitao Gradsku upravu Bosanske Krupe. Kada dobijemo odgovore, objavit ćemo ih.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu