REGIJA

Milanović obišao granicu s BiH i komentarisao Radmana: Što bi rekli Srbi, pokušao je da je startuje

Objavljeno

na datum

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović održao je sastanak s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova gdje su mu prezentirali rad granične policije na području Policijske uprave karlovačke.

Na prvoj tački granične ophodnje Aljaska 1 su mu pripadnici ATJ Lučko i SJP Orao Osijek prezentirali rad s dronovima prilikom nadzora državne granice, dok su mu na drugoj tački ophodnje Aljaska 2 prezentirali rad termovizijske kamere. Nakon toga je Milanović odgovarao na pitanja novinara povodom krijumčarenja migranata koji ilegalno prelaze granicu.

“Vojska je nekad čuvala granicu, agresivno ili super agresivno, ali danas takva vremena nisu i jendom kad se krene tim putem, teško se iščupati. Vojska će pomagati tehnički koliko policija bude tražila.Problem su prvo krijumčari, ove koje naša policija ščepa su sitne ribe. Stimulira se krijumčare da samo nastave jer ako te kazne s tisuću eura to je sitan novac u odnosu na zaradu. Sudovi bi trebali suditi drugačije. Treba im otežati”, rekao je Milanović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio problema Milanović vidi u susjednim državama.

“Problem je u susjednim državama – Srbija i BiH, koje otaljavaju. Te države, ne samo Srbija i BiH, su u međuprostoru nesigurnosti, spremne su na svašta i na ništa, nemaju jasnu perspektivu ulaska u EU, tu se nešto spotiču,to nema nikakvu perspektivu i EU mora što prije prioniti poslu”, mišljenja je Milanović.

Govorio je i o priljevu migranata u Mađarskoj ne rješava ni žica na granici.

“Od one velike priče da se Europa štiti od nadiranja na njen kršćanski identitet došli smo do toga da se danas u Mađarsku ulazi kao u lunapark”, smatra on.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na neugodni poljubav Grlić-Radmana i njemačke ministrice vanjskih poslova Annalenu Baerbock

“Što bi rekli u Srbiji – pokušao je da je startuje. To se nikom nije dogodilo. Katastrofa”, rekao je.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version