Connect with us

CRNA HRONIKA

GP BiH: Na GP Izačić slobode lišeno jedno lice

Objavljeno

na datum

Pripadnici Jedinice GPBiH Izačić, 29. oktobra 2023., lišili su slobode I.L. (1980.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Državljanin R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Ripač i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 31. oktobra 2023. godine, lišili su slobode N.Š. (1992.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 29. oktobra 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode dvoje državljana BiH prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Orašje. Za osobu inicijala N.H. (1979.) je utvrđeno da je Policijska stanica Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela Utaja. Predat je službenicima Policijske stanice Šamac. Za osobu inicijala R.J. (1970.) je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela Teška krađa. Predata je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Također, 28. oktobra 2023., pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su pri izlasku iz BiH na prijelazu Šamac lišili slobode D.A. (1989.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuju Općinski sud u Srebreniku zbog krivičnog djela Krađa i Osnovni sud u Modriči zbog krivičnog djela Teška krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 31. oktobra 2023., lišili su slobode V.B. (1991.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela Razbojništvo. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje su 31. oktobra 2023. lišili slobode M.P. (1978.). Utvrđeno je da je Policijska stanica Trebinje za ovim bh. državljaninom raspisala potragu zbog krivičnog djela Utaja. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Ivanica i predat službenicima Policijske stanice Trebinje.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 30. oktobra 2023., lišili su slobode A.Š. (1987.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Mrkonjić Grad raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Nezakonit lov. Državljanin Kraljevine Švedske i BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Mrkonjić Grad. Prethodno, 28. oktobra 2023., pripadnici ove jedinice su, također, na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, lišili slobode E.M. (1984.) jer je Policijska stanica Doboj raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Državljanin Republike Slovenije je predat službenicima Policijske stanice Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 30. oktobra 2023., lišili su slobode L.D. (1995.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Dan ranije, 29. oktobra 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode J.T. (1996.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 29. oktobra 2023., na letu iz Istanbula, lišili su slobode državljanina Ruske Federacije, A.A. (1989.). Utvrđeno je da je Interpol Moskva raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Učešće u ilegalnim oružanim formacijama. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH. Uz navedeno, 28. oktobra 2023., na letu za Dubai, pripadnici ove jedinice su lišili slobode A.H.K. (2003.) jer je ustanovljeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum, 28. oktobra 2023., lišili su slobode Đ.Ć. (1971.) jer je utvrđeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Hum i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo,saopćeno je iz GPBiH.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CRNA HRONIKA

Policija kod Bosanske Gradiške pronašla osobu koja je presretala djecu i nudila im prijevoz

Objavljeno

na datum

Administator

Kod Bosanske Gradiške jučer je, u subotu, pronađena i identifikovana osoba koja je maloljetnicima nudila prijevoz.

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška jučer su identifikovali i pronašli osobu inicijala M. M. iz Švicarske, a koje je istog dana oko 15:00 sati Policijskoj stanici Nova Topola od strane prosvjetnog radnika prijavljeno kao nepoznato lice koje je ponudilo maloljetnim licima prevoz od autobuskog stajališta do osnovne škole i novac.

Policijski službenici PU Bosanska Gradiška odmah su postupili po prijavi te su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se radi o osobi M.M.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kao i dežurni tužilac za maloljetnike, koji su se izjasnili da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Osoba M. M. je sankcionisana po članu 8. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

GP BIH: Dvojica stranih državljana lišena slobode zbog krijumčarenja migranata

Objavljeno

na datum

Administator

granična policija bih

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška, 17. aprila 2024. godine, lišili su slobode državljanina Afganistana i državljanina Pakistana nakon što je operativnim radom utvrđeno da određeni vremenski period vrše krijumčarenje migranata preko državne granice.

Krijumčari migranata su otkriveni u graničnom pojasu na području Gradiške te ispitani u svojstvu osumnjičenih. Uz Izvještaj o krivičnom djelu Krijumčarenje osoba, bit će predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Na graničnim prijelazima lišeno slobode sedam osoba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Strmica, 17. aprila 2024. godine, lišili su slobode A.S. (1981.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela Krađa i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela Teška krađa. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Strmica i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 16. aprila 2024., lišili su slobode E.H. (1971.) na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Dan ranije, 15. aprila 2024., pripadnici ove jedinice lišili su slobode državljanina Republike Hrvatske, E.A. (1974.). Utvrđeno je da ga potražuju Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zbog krivičnog djela Utaja i Općinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela Prevara. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 15. aprila 2024., lišili su slobode M.M. (1991.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske za ovim državljaninom Republike Srbije raspisalo potragu zbog krivičnog djela Utaja. Predat je službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 14. aprila 2024., lišili su slobode A.C. (1996.) jer je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Prevara. Državljanin Kraljevine Švedske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Vardište i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Dan ranije, 13. aprila 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode R.M. (1979.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.
Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 13. aprila 2024., lišili su slobode D.A. (1975.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Bh. državljanin je konroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orahovlje i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

VIDEO – Oduzeta veća količina “igračaka za odrasle” na području RC Banja Luka

Objavljeno

na datum

Administator

Ovlašteni službenici UIO spriječili su krijumčarenje veće količine “igračaka za odrasle” koje su privremeno oduzeli u Carinskoj ispostavi Gradiška.

Detaljnim pregledom pošiljke koja je bila prijavljena za redovno carinjenje u Carinskoj ispostavi Gradiška, a u kojoj je uvoznik prijavio raznu robu, između ostalog i “igračke za odrasle” otkrivena je i roba koja nije bila prijavljena.

Radilo se o raznim gelovima i pomagalima za odrasle koji su bili sakriveni i pokušali su se prokrijumčariti u BiH. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 36.460,00 KM.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Protiv počinilaca opisanih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, porezne ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu