Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Ukinut pritvor i određene mjere zabrane protiv optuženog Zinedina Jaganjca

Objavljeno

na datum

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću, odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva USK-a za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice protiv optuženog Zinedina Jaganjca zbog postojanja osnovane sumnje da je da je kao učesnik u saobraćaju na putevima u Bosni i Hercegovini, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi uslijed čega je prouzrokovana smrt jedne osobe, čime bi počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne, je u predmetu broj 01 0 K 019325 23 Kv 2 dana 23.10.2023. godine je donijelo Rješenje o odbijanju prijedloga za produženje pritvora uz izricanje mjera zabrane:

  1. Privremeno oduzimanje vozačke dozvole “B” kategorije i
  2. Naredba da se svakodnevno javlja u K MUP-u USK Policijska stanica Bosanski Petrovac u 12,00 sati.

Izrečena mjera može trajati dok za tim postoji potreba ili do pravosnažnosti eventualne presude u ovom predmetu shodno članu 140 b stav 5. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, s tim da će se kontrola opravdanosti izrečene mjere i naredbe vršiti svaka dva mjeseca.

Ukoliko prekrši izrečene mjere, optuženom će se ponovo odrediti pritvor.
Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalbu Vrhovnom sudu FBiH u roku od tri dana od dana prijema. Žalba ne zadržava izvršenje rješenja,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version