Connect with us

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Ukinut pritvor i određene mjere zabrane protiv optuženog Zinedina Jaganjca

Objavljeno

na datum

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću, odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva USK-a za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice protiv optuženog Zinedina Jaganjca zbog postojanja osnovane sumnje da je da je kao učesnik u saobraćaju na putevima u Bosni i Hercegovini, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi uslijed čega je prouzrokovana smrt jedne osobe, čime bi počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja iz člana 336. stav 2. u vezi sa članom 332. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne, je u predmetu broj 01 0 K 019325 23 Kv 2 dana 23.10.2023. godine je donijelo Rješenje o odbijanju prijedloga za produženje pritvora uz izricanje mjera zabrane:

  1. Privremeno oduzimanje vozačke dozvole “B” kategorije i
  2. Naredba da se svakodnevno javlja u K MUP-u USK Policijska stanica Bosanski Petrovac u 12,00 sati.

Izrečena mjera može trajati dok za tim postoji potreba ili do pravosnažnosti eventualne presude u ovom predmetu shodno članu 140 b stav 5. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, s tim da će se kontrola opravdanosti izrečene mjere i naredbe vršiti svaka dva mjeseca.

Ukoliko prekrši izrečene mjere, optuženom će se ponovo odrediti pritvor.
Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalbu Vrhovnom sudu FBiH u roku od tri dana od dana prijema. Žalba ne zadržava izvršenje rješenja,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nekategorisano

„Krimolovci“ u maju zaprimili 340 poziva od kojih je 49 sa korisnim informacijama

Objavljeno

na datum

Administator

sipa krimolovci

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u maju 2024. godine registrovali su ukupno 340 poziva, od kojih je 49 poziva sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljeno je ukupno 249 poziva, od kojih je 15 poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj veb stranici SIPA-e zaprimljena je 91 prijava, od čega su 34 prijave bile sa korisnim informacijama.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U maju je pristiglo 15 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 42 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Objavljena presuda u predmetu Zlatko Hujić

Objavljeno

na datum

Administator

Kantonalni sud u Bihaću je dana 04.06.2024. godine u predmetu broj: 17 0 K 076037 24 Kžk, protiv optuženog Zlatka Hujića donio presudu kojom se optuženi oslobađa od optužbe, a kojom optužbom pod tačkom 2. mu se stavlja na teret da je počinio produženo krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH, u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Objavljena prvostepena presuda u predmetu Irman Žerić

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa u krivičnom postupku protiv optuženog Irmana Žerića, Kantonalni sud u Bihaću je dana 24.05.2024. godine donio i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 01 0 K 019226 23 K, kojom je optuženi oglašen krivim za krivično krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te primjenom istog zakonskog propisa, te odredbe člana 42 i 43. KZ F BiH optuženi se osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste.

Na istom pretresu Kantonalni sud u Bihaću, na osnovu odredbe člana 152. stav 1. ZKP F BiH je donio Rješenje kojim se prema optuženom Irmanu Žeriću produžava se pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže 9 (devet) mjeseci ili do nove odluke suda, saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu