SPORT

Nogometni savez BiH se oglasio o žestokoj kazni UEFA-e i otkrio koji dio stadiona se zatvara

Objavljeno

na datum

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem za javnost u kojem je prokomentarisao i potvrdio da će zatvoriti određene dijelove stadiona Bilino Polje u narednoj utakmici protiv Slovačke.

Na adresu Saveza u četvrtak je stigla ozbiljna “čestitka” od UEFA-e. Disciplinski komitet UEFA-e kaznio je Nogometni savez BiH zbog nereda na dvije posljednje utakmice, u Lihtenštajnu protiv istoimenog domaćina te protiv Portugala u Zenici.

Savez je kažnjen s velikih 66.000 eura (oko 130.000 KM), zabranom prodaje ulaznica za naredno gostovanje (Luksemburg) te zatvaranjem većeg dijela stadiona u narednoj domaćoj utakmici (Slovačka).

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Sada se i Nogometni savez BiH oglasio, potvrdio kazne te otkrio koje će dijelove stadiona zatvoriti za duel sa Slovačkom. Tekst saopćenja prenosimo u cijelosti:

“Nogometni savez BiH ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa odlukama Disciplinskog tijela UEFA-e provesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine neće vršiti prodaju ulaznica navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine za prvu narednu gostujuću utakmicu UEFA takmičenja. Zabrana prodaje ulaznica se odnosi na sljedeću kvalifikacionu utakmicu koju A reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao gost protiv reprezentacije Luksemburga u okviru kvalifikacija za Euro na dan 16. novembar 2023. godine.

Također, Nogometni savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3.000 mjesta.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju A reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao domaćin protiv A reprezentacije Slovačke u Zenici (stadion Bilino Polje) na dan 19. novembar 2023. godine. Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini Jug (pravac prema tribini Zapad) i dva sektora na tribini Zapad (pravac prema tribini Jug), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta”, saopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version