Connect with us

BIHAĆ

FOTO – USK: Pojačane aktivnosti Sektora kriminalističke policije MUP-a USK na suzbijanju zloupotreba droga

Objavljeno

na datum

Dana 13. oktobra u večernjim satima istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK su u ulici Prijedorska izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine lica A. D. rođen 1993. godine iz Bihaća.

Tom prilikom istražitelji su pronašli i oduzeli jednu plastičnu vrećicu sa sadržajem bijelog praha koji asocira na opojnu drogu „speed“, plastičnu vrećicu sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na „marihuanu“, jednu ručno spravljenu cigaretu sa sadržajem nepoznate biljne materije i dva pištoljska metka nepoznatog kalibra.

O navedenom upoznata postupajuća tužiteljica koja se očitovala da se u opisanom događaju stiču obilježja krivičnog djela iz člana 239. stav 3. KZ F BiH „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Nastavlja se dalji rad po navedenom krivičnom djelu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Dana 20. oktobra, a na osnovu ranije prikupljenih operativnih podataka, istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Bihać su u ulici Mehmeda Kolakovića, iza stambenog objekta koji koristi K. A. rođen 2003. godine iz Bihaća, pronašli i oduzeli zeljastu stabljiku visine 270 cm koja svojim izgledom asocira na „Cannabis-sativu“.

Naknadnim pretresom u kući su pronađene četiri drobilice za duhan sa tragovima nepoznate zeljaste materije. Rad po ovom predmetu su preuzeli istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a te je konstatovano da se u opisanom događaju stiču obilježja bića krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Istraga je u toku.

Dana 20. oktobra u večernjim satima u ulici BiH Regemente, istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih objekata lica H. A. rođen 1998. godine iz Bihaća i tom prilikom pronašli i oduzeli određenu količinu suhe zeljaste materije koja asocira na „marihuanu“ te određeni iznos novca za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Nakon obavještavanja postupajuća tužiteljica je djelo okvalifikovala kao krivično djelo iz čl. 238. KZ FBiH “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Lice H. A. je prilikom bijega od sebe odbacio tri paketića sačinjena od plastične folije sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na „marihuanu“. Narednog dana, 21. oktobra H. A . je lišen slobode te je nad istim u svojstvu osumnjičenog zavedena kriminalistička obrada.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Dana 25. oktobra u večernjim satima istražitelji Sektora kriminalističke policije su u naselju Ozimice 1 izvršili pretres lica P. S. rođen 1987. godine iz Bihaća i tom prilikom kod istog pronašli i oduzeli 16 paketića sačinjenih od plastiče folije sa sadržajem nepoznatog bijelog praha, 12 paketića sačinjenih od plastične folije sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na „marihuanu“, digitalna vaga za precizno mjerenje i određeni iznos novca za koji se sumnja da je pribavljen prodajom narkotika.

O svemu navedenom upoznata je postupajuća tužiteljica koja je djelo okvalifikovala kao krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ te naložila dalju kriminalističku istragu.

Velika Kladuša:

Dana 24. oktobra istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK su u Ulici Trnovačka izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi H. M. rođen 1970. godine iz Vel. Kladuše te tom prilikom pronašli i oduzeli veće količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na „Cannabis sativa“ (pronađena u plasteniku), a unutar kuće sedam staklenih posuda u kojima se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na „Cannabis sativa“, jedan mobilni telefon, dvije digitalne vage za precizno mjerenje sa tragovima suhe zeljaste materije i određeni iznos novca za koji se sumnja da potječe od nezakonite prodaje narkotika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon upoznavanja sa navedenim postupajući tužilac naložio je dalju kriminalističku istragu s cljem dokumentovanja krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Bos. Krupa:

Dana 24. oktobra operativnim radom na terenu istražitelji Sektora kriminalističke policije su na lokalitetu „Risovački Do“ pronašli plantažu, odnosno zasad od ukupno 189 stabljika biljne vrste koja svojim izgledom asocira na „Cannabis sativu“.

Nakon završenog uviđaja navedene stabljike su počupane, a u dogovoru sa postupajućom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva nastavlja se dalja kriminalistička istraga krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, s ciljem identifikacije lica ili više njih koja su zasadila navedene biljke,saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Foto:MUP USK

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Otvoreno dječije igralište u naselju Ozimice I

Objavljeno

na datum

Administator

Danas je u bihaćkom naselju Ozimice I svečano otvoreno dječije igralište za koje su sredstva izdvojili Grad Bihać i međunarodna organizacija UNHCR. Ovo je nastavak uspješne saradnje Grada Bihaća i UNHCR-a, koji će u toku ove godine zajednički realizirati nekoliko projekata. Ukupna vrijednost ovih projekata je preko 300.000 KM a, između ostalog, radit će se na još nekoliko dječijih igrališta kao i na Sportsko-rekreativnom centru u Gornjem Prekounju.

„Dječije igralište u malom parku na Ozimicama I je nastavak uspješne saradnje sa UNHCR-om i nešto što smo ranije promovirali kroz projekat „Bihać grad djece“. Na ovaj način pokušavamo i da dodatno unaprijedimo dječiju sportsku infrastrukturu i ovo je sigurno dobar put ka tome“, kazao je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća. piše Radio Bihać

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Zemljotres u okolini Slunja, osjetio se i u Bihaću

Objavljeno

na datum

Administator

Zemljotres jačine 3,4 po Rihteru registrovan je u okolini hrvatskog grada Slunja, objavila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Potres je registrovan jučer u 19.sati i 23 minute, a osjetio se i u našem gradu.

Epicentar je bio 16 kilometara južno od Slunja kod mjesta Rakovica.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Planinari iz više dijelova BiH se popeli na najviši vulkan Azije, nije ih spriječilo ni nevrijeme

Objavljeno

na datum

Administator

Grupa učesnika ekspedicije iz Bihaća, Velike Kladuše, Tuzle i Cazina se jučer popela na najviši vrh Irana, a ujedno i najviši aktivni vulkan u Aziji Damavand na visinu od 5.610 m/n.

Kako su rekli, završni uspon na vrh Damavanda je izveden po veoma teškim uslovima.

Tačnije, na visini od 5.500 m/n ih je dočekao snijeg te nevrijeme uz grmljavinu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Međutim, oni su imali samo jedan cilj te ih ni to nije spriječilo da ga ostvare.

Ova ekspedicija se odvila u organizaciji Planinarsko-sportskog kluba Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu