MAGAZIN

VIDEO – Medvjed se zaletio prema sedmogodišnjem dječaku, spasio ga hrabri susjed: Mali je imao sreće

Objavljeno

na datum

Priča o sedmogodišnjem dječaku Huxleyju, koji se usred bijela dana neustrašivo suočio s crnim medvjedom koji je pronašao put do njegovog kvarta u Kanadi, obišla je svijet.

Na objavljenoj snimci vidi se kako divlja zvijer prilazi dječaku. Zadržavši miran stav, Huxley je hrabro gledao u medvjeda i nije skidao pogled s njega.

Srećom, dječaku je pomogao susjed, koji je svjedočio situaciji i priskočio mu u pomoć.

Huxleyev susjed se približavao životinji s visoko podignutim rukama, tjerajući je da trči prema automobilu. Nastavio je progoniti medvjeda dok nije pobjegao.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kada se suočite s medvjedom, stručnjaci za divlje životinje preporučuju da izgledate što veći mašući rukama, baš kao što je to učinio ovaj čovjek. To pomaže da izgledate snažnije i da prestrašite zvijer.

Također se savjetuje da se krećete polako i postrance te prije svega izbjegavate trčanje (medvjed će vas prestići!).

Stanovnici grada Prince Georgea nedavno su se susreli s brojnim crnim medvjedima, izvijestio je CBC Canada. Životinje su viđene kako lutaju ulicama i ulaze u dvorišta.

U razgovoru za Inside Edition, Huxleyjeva majka, Britney, naglasila je kako ju se dojmila hrabra reakcija njezina sina.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da bi većina odraslih u tom trenutku paničarila ili pobjegla”, rekla je Britney. “Ne zna svatko što treba u tom trenutku raditi pa sam jako ponosan na njega.”

Živeći u području gdje susreti s medvjedima nisu tako rijetki, Britney je upozorila svog sina na moguće susrete s divljom životinjom.

“Razgovarali smo o tome da budemo svjesni. Rekla sam mu da bude svjestan svoje okoline. ‘Ako se pojavi medvjed, a nisi s odraslom osobom, budi miran'”, ispričala je dječakova majka.

Sa sigurnošću se može reći da je Huxley pomno pazio na majčine riječi, ali je pokazao i nevjerojatnu hrabrost.

Snimka koja se širi internetom izazvala je i brojne komentare gledatelja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Svaka čast, dječak je hrabriji od mene”, “Da živimo na području kojim lutaju divlje životinje nikad djecu ne bih iz vida ispuštala”, “Mali je samo imao sreće. Da je riječ o odraslom medvjedu, a ne o mladunčetu, ovo bi drugačije završilo”, “Nema šanse da bih ostao miran dok mi medvjed ovako prilazi”, neke su od reakcija na internetu.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version