Connect with us

MAGAZIN

VIDEO – Medvjed se zaletio prema sedmogodišnjem dječaku, spasio ga hrabri susjed: Mali je imao sreće

Objavljeno

na datum

Priča o sedmogodišnjem dječaku Huxleyju, koji se usred bijela dana neustrašivo suočio s crnim medvjedom koji je pronašao put do njegovog kvarta u Kanadi, obišla je svijet.

Na objavljenoj snimci vidi se kako divlja zvijer prilazi dječaku. Zadržavši miran stav, Huxley je hrabro gledao u medvjeda i nije skidao pogled s njega.

Srećom, dječaku je pomogao susjed, koji je svjedočio situaciji i priskočio mu u pomoć.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Huxleyev susjed se približavao životinji s visoko podignutim rukama, tjerajući je da trči prema automobilu. Nastavio je progoniti medvjeda dok nije pobjegao.

Kada se suočite s medvjedom, stručnjaci za divlje životinje preporučuju da izgledate što veći mašući rukama, baš kao što je to učinio ovaj čovjek. To pomaže da izgledate snažnije i da prestrašite zvijer.

Također se savjetuje da se krećete polako i postrance te prije svega izbjegavate trčanje (medvjed će vas prestići!).

Stanovnici grada Prince Georgea nedavno su se susreli s brojnim crnim medvjedima, izvijestio je CBC Canada. Životinje su viđene kako lutaju ulicama i ulaze u dvorišta.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Inside Edition, Huxleyjeva majka, Britney, naglasila je kako ju se dojmila hrabra reakcija njezina sina.

“Mislim da bi većina odraslih u tom trenutku paničarila ili pobjegla”, rekla je Britney. “Ne zna svatko što treba u tom trenutku raditi pa sam jako ponosan na njega.”

Živeći u području gdje susreti s medvjedima nisu tako rijetki, Britney je upozorila svog sina na moguće susrete s divljom životinjom.

“Razgovarali smo o tome da budemo svjesni. Rekla sam mu da bude svjestan svoje okoline. ‘Ako se pojavi medvjed, a nisi s odraslom osobom, budi miran'”, ispričala je dječakova majka.

Sa sigurnošću se može reći da je Huxley pomno pazio na majčine riječi, ali je pokazao i nevjerojatnu hrabrost.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Snimka koja se širi internetom izazvala je i brojne komentare gledatelja.

“Svaka čast, dječak je hrabriji od mene”, “Da živimo na području kojim lutaju divlje životinje nikad djecu ne bih iz vida ispuštala”, “Mali je samo imao sreće. Da je riječ o odraslom medvjedu, a ne o mladunčetu, ovo bi drugačije završilo”, “Nema šanse da bih ostao miran dok mi medvjed ovako prilazi”, neke su od reakcija na internetu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MAGAZIN

VIDEO – Finalisti hrvatskog izbora za Eurosong postali tema ismijavanja: “Hrvati, zapalite HRT”

Objavljeno

na datum

Administator

Proglašeno je prvih osam finalista Dore, odnosno Hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, a mnogi od njih su postali predmet ismijavanja korisnika društvenih mreža.

U finale su prošli Pavel, Vinko Ćemeraš, Eugen, Mario Battifiaca i Robert Ferlin, Stefany, Saša Lozar, Let 3 i Lana Mandarić. Jedna korisnica Instagrama je podijelila dio Lanine izvedbe pjesme “More” uz opis:

“Da je finalist Dnore biti lako, finalist Dnore bio bi… Nevermind.”

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Je li prvi april ove godine pada na drugi datum?”, “Ova nakon Superstara došla ovdje jer su je mučile noćne more jer nije pobjedila, a neće ni na Eurosong jer se tamo ne smije derati”, neki su od komentara.

Također je podijeljen djelić snimka nastupa Saše Lozara “Ne plačem zbog nje”.
“Neću vam dati da ovo zaboravite ostatak godine”, “Ovaj čovjek je prošao dalje?”, “Ja kad jednom u 20 dana izađem iz kuće vani na sunce”, “Prestani, molim te. Smiluj se”, neke su od reakcija.

Gledatelji su generalno jako razočarani Dorom te ne mogu vjerovati šta su sinoć gledali.

“Ne znam koliko ste para uložili u Doru, drage komšije, ali neko vas je ozbiljno pokrao”, “Više glasova sam dobio ja kao predstavnik stanara”, “Hrvati, zapalite HRT i napravite novu televiziju”, “Drage komšije, neko vam krade pare”, komentarisali su na Twitteru.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Večeras se održava drugo polufinale spomenutog muzičkog takmičenja, a finale je u nedjelju.

Nastavi čitati

MAGAZIN

Danas “udara” prvo džemre: Šta to zapravo znači?

Objavljeno

na datum

Administator

Prema narodnom vjerovanju prvo džemre “udara” danas, 19. februara, u zrak te bi trebalo doći do porasta temperatura.

Naime, džemre je turska riječ, koja označava zračnu struju koja dovodi do postepenog popuštanja studeni u rano proljeće. Ranije se ona tumačila kao “vatrena kugla”. Ono udari triput tokom hamsina – drugog perioda zime (od 31. januara do 21. marta). Na našim prostorima kaže se da džemre “pada” ili “puca”.

Vjerovanje kaže da prvo džemre pada u havu (zrak) 19. februara, drugo u vodu 26. februara, a treće u zemlju 5. marta. Tokom prvog džemreta raste temperatura zraka, tokom drugog se sprečava zamrzavanje vode, a u trećem zemlja postane pogodna za prvu sjetvu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Legenda kaže kada “puknu” sva tri džemreta, život se upotpunosti vraća u prirodu, dolaze prvi pupoljci i vide se prve naznake visibaba i ljubičica.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

MAGAZIN

VIDEO – Zvijezda “Teorije velikog praska” razbjesnila javnost videom u kojem ismijava rat u Gazi

Objavljeno

na datum

Administator

Zvijezda serije “Teorija velikog praska” Mayim Bialik kritizirana je zbog videa u kojem “umire od smijeha” na video koji ismijava tekući sukob između Izraela i Palestine.

Glumica je razljutila mnoge objavom na društvenim mrežama, na kojoj se vidi kako se smije šalama komičara Dana Ahdoota o ovoj situaciji.

U objavi uz snimak Bialik je napisala: “Dijelim svoju reakciju na Dana jer me je tako jako nasmijao – mislila sam da treba da vidite koliko se smijem i možda vam treba smijeh od Dana Ahdoota”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ahdoot je u videu snimio kako bi izgledao “odgovor” Izraelaca na frazu “Od rijeke do mora” (eng. “from the river to the sea”), a Biyalik je na to “umirala” od smijeha.

Međutim, mnogi sada optužuju Bialik za banaliziranje sukoba, koji je doveo do smrti hiljada ljudi.

“Sve što Mayim Bialik dokazuje je da možeš imati doktorat i još uvijek imati kamen umjesto mozga”, “Nisam imala pojma da će Mayim Bialik koju sam gledala na televiziji kao dijete, izrasti u opravdavača ratnih zločina i genocida, smijući se kao psihopata”, “Ovo je bolesno. Djeca umiru svakodnevno. Ljudi se drže kao taoci. Trauma i mržnja se gnoje, dostižu nove nivoe na obje strane, a ona ovdje umire od smijeha”, samo su neki od komentara na njenu objavu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu