MAGAZIN

VIDEO – Najgori nastup u historiji: Indijac je dobio nulu, srušio svjetski rekord, a razlog krije još luđu priču

Objavljeno

na datum

Nikada prije se ovo nije desilo. Onda je historija ispisana u Osaki.

Takmičenje juniora u umjetničkom klizanju u Osaki ušlo je u historiju jer su navijači uspjeli da vide ono što je rijeđe i od savršene predstave.

Videli su najgore izvođenje u historiji. Simar Bajaj, 16-godišnji Indijac, uspio je da uradi ono što nikom prije nije pošlo za rukom – dobio je nulu za tehničko izvođenje.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Očekivano je završio na posljednjem, 25. mjestu, iako je u ostalim kategorijama uspio da dođe do poena i završio sa ukupno 5,51 bodom.

Mnogi su se onda zapitali: Otkud njemu uopšte pravo da se takmiči na Grand Prixu u Osaki?

Pravo nastupa su imali svi koje je lokalna federacija odlučila da prijavi, a kako u Indiji ne postoji nijedan čovjek koji se bavi umjetničkim klizanjem – federacija je odlučila da je Bajaj najbolje što mogu da ponude. Jedini problem? Ovaj mladić je do tog trenutka trenirao tek dva sata dnevno.

Indija je nevjerovatno uporna u umjetničkom klizanju, iako nema tradiciju, historiju, niti radi sa klizačima, pa je tako vlasnik gotovo svih negativnih rekorda.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pari Sroha je prije dvije godine na takmičenju dobila tek 0,84 boda. Dvije godine ranije je duplo uspješnija bila Haršita Ravtani sa 1,6 bodova. Ipak, niko nikada nije uradio ono što je uspio Simar.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version