SVIJET

VIDEO – Ukrajinske snage pomorskim dronovima napale dva ruska broda u Crnom moru

Objavljeno

na datum

Odbrambene snage Ukrajine napale su dva ruska patrolna broda u jugozapadnom dijelu Crnog mora. Napad se odigrao u četvrtak rano ujutro, a informacija se u javnosti pojavila kasnije tog dana.

“Odbrambene snage započele su napade na dva patrolna broda Vasilij Bikov, projekt 22160, okupacijske ruske flote u jugozapadnom dijelu Crnog mora. Brodovi su oštećeni”, izvijestila je ukrajinska komanda.

Projekt 22160 je klasa patrolnih brodova. Rusija koristi četiri broda ove vrste: Vasilij Bikov, Dmitrij Rogačov, Pavel Deržavin i Sergej Kotov.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinski ministar digitalne transformacije Mihailo Fedorov objavio je da je jedan od dva broda koja su napadnuta Sergej Kotov.

Fedorov podijelio je video snimku površinskog plovila bez posade koji napada ruski brod. Odbrambena obavještajna služba potvrdila je za Ukrajinsku pravdu da video prikazuje napad na brod “Sergej Kotov”.

Ukrajina je u srijedu izvela napad na suho pristanište luke u Sevastopolju te je tom prilikom oštetila jedan ruski brod i jednu podmornicu. Ovo je bilo ujedno i prvi put da je Ukrajina uspjela da ošteti podmornicu. Prema nekim izvještajima brod i podmornica su toliko oštećeni da neće biti moguća popravka

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version