CRNA HRONIKA

Muškarac pokušao pregaziti policajce koji su ga uhvatili u krađi drva

Objavljeno

na datum

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su muškarca iz Hadžića kojeg su u srijedu policajci pokušali lišiti slobode zbog nelegalne sječe šume. Uhapšen je zbog krivičnih djela “Ubistvo u pokušaju” i “Napad na policijske službenike”.

Naime, u srijedu, 23. augusta, u 21:35 sati na lokalitetu naselja Ljubovčići, općina Hadžići, prilikom policijske intervencije po prijavi nelegalne sječe šume, a u toku poduzimanja zakonskih radnji zaustavljanja terenskog motornog vozila, vozač je pokušao vozilom pregaziti policijske službenike, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu..

Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio teže, a jedan lakše tjelesne povrede. Povrijeđenim policajcima je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Absulah Nakaš” u Sarajevu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak u večernjim satima su policijski službenici PU Hadžići i Trnovo uhapsili A.D. (rođen 1995. godine), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Ubistvo u pokušaju” i “Napad na ovlaštenu službenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

On je osumnjičen da je počinio pomenuta krivična djela u srijedu.

O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 28-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version