Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Nakon pokušaja ubistva u Cazinu uhapšene četiri osobe: Druženje se pretvorilo u tučnjavu, a zatim…

Objavljeno

na datum

U naselju Japića brdo u Cazinu zabilježen je pokušaj ubistva, koji se dogodio nakon druženja više osoba. Prema saznanjima, okidač je bila svađa vezana za iznos novca koji je nedostajao vlasniku kuće gdje se događaj odvijao.

Verbalne nesuglasice prerasle su u fizički obračun, u kojem je vlasnik objekta po imenu M.Ć. pretrpio teže tjelesne povrede. Isto tako, osobe s inicijalima V.M. i S.H. zadobile su prostrijelne rane od vatrenog oružja. Napadači su pretrpjeli lakše i teže povrede, a jedan od njih zadržan je na liječenju, zajedno s M.Ć., koji je ugostio više osoba na svom posjedu, javlja rtvusk

Dežurni ljekar Cazinskog Doma zdravlja uputio je policiji obavijest o događaju, nakon što su se napadači obratili za medicinsku pomoć. Trenutno su u tijeku istražne radnje, a četiri osobe su uhapšene.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Iako su se pojavile informacije da su povrijeđene osobe životno ugrožene, iz Policije USK upozoravaju da takve informacije nisu tačne i apeliraju na širenje pouzdanih informacija.

Potvrdu o ovom incidentu dao je v.d. komesara Policije USK-a, Jusuf Mešić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

VIDEO – Prevazilaženje predrasuda: Sve više Roma u Bihaću pohađa školu i bilježi uspjehe

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog predrasuda Romi u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim problemima. Često osuđena na prosjačenje, romska djeca zbog toga ne idu u školu.

Ipak, u Bihaću se odnos prema ovoj kategoriji građana proteklih godina znatno poboljšao, a uz podršku i angažman institucija i lokalne zajednice, sve više djece pohađa osnovnu i srednju školu, ali i bilježe uspjehe.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu