Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Cazin: Tučnjava između četiri lica, drsko ponašanje u diskoteci, saobraćajne nesreće

Objavljeno

na datum

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin dogodilo se nekoliko značajnih događaja, koji uključuju policijske intervencije, saobraćajne nesreće, tehničke intervencije vatrogasne jedinice, pregleda hitne službe Doma zdravlja i stanje opskrbe vodom i električnom energijom.

Policijska stanica Cazin zabilježila je ukupno 5 intervencija, od kojih su tri bile vezane za kršenje javnog reda i mira. Fizički obračuni između pojedinaca zabilježeni su u dva različita slučaja, jedan u ulici generala Izeta Nanića između 4 lica, a drugi na Trgu Zlatnih ljiljana. Također, u diskoteci X-L zabilježeno je drsko ponašanje i nepostupanje po naredbi jednog lica prema službenim licima.

Što se tiče saobraćajnih nesreća, dvije su se dogodile na magistralnom putu M 4.2 u Šepićima, pri čemu je sletio jedan teretni i jedan putnički automobil.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin imala je dvije intervencije, jedna je bila tehničke prirode – sapiranje ceste u mjestu Šepići, dok je druga uključivala spašavanje osobe koja se spuštala sa balkona u mjestu Mala Lisa.

Hitna služba Doma zdravlja obavila je ukupno 109 pregleda, od kojih je sedam osoba prevezeno sanitetom.

Što se tiče opskrbe vodom i električnom energijom, obavještava se da je snabdijevanje vodom uredno, dok je električna energija redovito osigurana prema izvješću podružnice “Elektrodistribucija” Bihać.

Što se tiče stanja na cestama, Informativni centar BiHAMK-a izvještava da su uvjeti za vožnju povoljni, ali da je promet vozila pojačan u blizini gradskih centara. Također, vozačima se savjetuje oprezna vožnja i održavanje odstojanja između vozila.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na nekim magistralnim putevima sporije se vozi zbog radova, a na nekim dionicama promet je ograničen zbog slijeganja ceste. Također, promet je pojačan na graničnim prelazima, ali zadržavanja za putnička vozila su za sada do 30 minuta.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BUŽIM

FOTO – Aida Šahinovic edukator-rehabilitator u saradnji sa Futsal klubom Bužim pokrenula akciju „ Za ljepše uspomene iz vrtića“

Objavljeno

na datum

Administator

Cilj Projekta je da se kroz humanost i donaciju, pomogne i da se obraduju djeca sa poteškoćama u razvoju i djeca tipičnog razvoja koja pohađaju JU Vrtić Bužim!

Djeci vrtića kupljena su didaktička sredstva, nove igračke, odabrane stavke iz asistivne tehnologije, enciklopedije, zbirke priča, bajki i basni… sve ovo ce zasigurno uljepšati nasoj djeci igru i boravak u vrtiću. “Sve će proći osim dobra koje učiniš.”

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Radio kao instruktor letenja: Poznat identitet stradalog pilota u nesreći kod Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Jučer u poslijepodnevnim satima na padinama Plješevice, u mjestu Zavalje kod Bihaća, dogodio se pad jedrilice u kojem je tragično preminuo Jusuf Midžić, poznat kao “Midža”.

Rođen 1948. godine u Bihaću, Midžić je bio dobro poznat u tom gradu. Bio je profesor fizike i istaknuti instruktor letenja u Aero Klubu Bihać, gdje je bio najstariji i najaktivniji član.

Midžić je bio iskusan pilot s dugom karijerom koja je počela 1964. godine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila oko 18:45 sati i prijavljena je od strane očevidaca.

Uzroci pada letjelice bit će poznati nakon provedenih istražnih radnji i vještačenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

EUFOR u Bihaću osigurava skladišta oružja

Objavljeno

na datum

Administator

Bugarski vod je raspoređen u Bihaću gdje osigurava lokaciju za skladištenje oružja (sa oklopnim vozilima i topništvom) u blizini kasarne Oružanih snaga BiH ‘Adil Bešić’.

Zapovjednik bugarske vojske rasporedio je pripadnike svoje jedinice i uz pomoć oficira OS BiH izvršio pregled naoružanja i opreme u skladištu, saopćio je EUFOR.

Vježba EUFOR Quick Response 2023 prešla je u fazu raspoređivanja trupa.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Jedinica za komunikacijsko-informacioni sisteme raspoređena je na planinu Trebević i uspostavila VHF antenu kako bi osigurala pokrivenost sektora vježbe.

EUFOR je uvježbavao brzo raspoređivanje rezervnih snaga i njihovu integraciju u operacije Multinacionalnog bataljona raspoređujući tri manevarska elementa u njihove zone odgovornosti, mađarski vod u Tuzlu, bugarski u Bihać i turski u Čapljinu.

Rumunski vod, kao element za brzu intervenciju (QRF) za podršku manevarskim elementima raspoređenih širom BiH. Njihov primarni zadatak je bio da brzo reaguju na svaki ozbiljan incident i podrže druge jedinice u ispunjavanju misije.

Jedinice su provodile izviđačke patrole, upoznavanje sa terenom i rutinske patrole kako bi se pripremile za nadolazeće misije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu