Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

FOTO – Olujno nevrijeme pogodilo Bosanski Petrovac, štete će se tek zbrajati

Objavljeno

na datum

Općinu Bosanski Petrovac pogodilo je olujno nevrijeme koje je ostavilo trag materijalnih šteta. Srećom, načelnik Općine Mahmut Jukić potvrdio je da nije bilo povrijeđenih među stanovništvom.

Unatoč tome, općinska Civilna zaštita i načelnik brzo su reagirali i proglasili stanje elementarne nepogode. Građane su obavijestili da prijave sve štete koje su nastale u ovom nevremenu kako bi se pravodobno i učinkovito sanirale posljedice.

Procjena ukupnih šteta bit će obavljena u narednim danima, ali je već poznato da su mnogi objekti pretrpjeli oštećenja. Zbog devastacije krova zgrade socijalnog stanovanja, načelnik je najavio da će predložiti sredstva za njegovu sanaciju na Vanrednoj sjednici Općinskog vijeća koja je zakazana za petak. Na ovoj sjednici razmotrit će se rebalans Budžeta kako bi se osigurala financijska podrška za sanaciju i obnovu pogođenih područja.

Nevrijeme nije biralo ciljeve, pa su štete prijavili vlasnici kako stambenih, tako i poslovnih objekata, što dodatno naglašava važnost brze i koordinirane reakcije lokalnih vlasti kako bi se pomoglo stanovništvu koje je pretrpjelo gubitke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da će zajednički napor općinskih službi i podrška vijećnika omogućiti sanaciju i obnovu pogođenih područja što je prije moguće.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

U nedjelju 3. bihaćki polumaraton

Objavljeno

na datum

Administator

Iz Atletskog kluba Bihać obavještavaju da će u nedjelju 21. aprila ove godine, u vremenskom periodu od 11h do 14h, a zbog održavnja 3. bihaćkog polumaratona i utrke na 5km, doći do potpune ili djelimične obustave saobraćaja na sljedećim dionicama:

Ul. Bosanska – Aleja Alije Izetbegovića – Trg maršala Tita – Dr. Irfana Ljubijankića – Murat-bega Ibrahimpašića – Sarajevska – Ešrefa Kovačevića – 501. slavne brigade – 502. viteške brdske brigade – Petog korpusa – Bedem – Trg maršala Tita – Gradski most – Bihaćkih branilaca – Put Armije RBiH (M5) – do Ripačkog mosta i nazad – Put ARBiH – Bihaćkih branilaca – Gradski most – Trg maršala Tita – Bedem – Gradski trg (centar).

Organizatori mole sve učesnike u saobraćaju da svoja putovanja pokušaju uskladiti sa navedenim režimom, a ako naiđu na redare ili policiju da poštuju upute koje dobiju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

BIHAĆ

Porezni ured u Bihaću prodao zaplijenjenu imovinu za 107.080 KM

Objavljeno

na datum

Administator

U postupku prinudne naplate na prvoj javnoj aukciji, Kantonalni porezni ured Bihać izvršio je javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika-dužnika “As Gradnja” d.o.o Velika Kladuša, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata su tri teretna motorna vozila i jedna radna mašina za ukupno 107.080 KM, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

U toku javne aukcije ponuđači su se nadmetali u više krugova, pa je za ponuđenu imovinu koja je bila predmet prodaje, postignuta veća cijena od početne. Kupci su taj iznos u zakonski ostavljenom roku u cijelosti uplatili na račune dužnih javnih prihoda poreznog obveznika – dužnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Istog dana, 3. aprila, bila je zakazana i direktna prodaja zaplijenjene imovine poreznog obveznika – dužnika “Rad putevi” d.o.o Bihać, za koju nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava Federacije BiH poziva sve porezne obveznike da blagovremeno izmiruju svoje porezne obaveze, da ih dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima. U suprotnom, Porezna uprava Federacije BiH u svim slučajevima neplaćanja dužnih obaveza vrši obračun zateznih kamata po stopi od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i troškova prisilne naplate od pet posto, te zapljenu i prodaju zaplijenjene imovine, navodi se u saopćenju Porezne uprave Federacije BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

UNSKO-SANSKI KANTON

Elektrotehnička škola iz Bihaća ostvarila sjajne rezultate iz informatike, Dominik Tomić predstavnik USK na BH olimpijadi

Objavljeno

na datum

Administator

JU Elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola u Bihaću bila je domaćin kantonalnog takmičenja iz informatike za učenike srednjih škola u organizaciji Pedagoški zavod Unsko-sanskog kantona. Učenici elektrotehničke škole iz Bihaća su na takmičenju ostvarili sjajne rezultate, učenik Dominik Tomić osvojenim prvim mjestom plasirao se na Državno takmičenje (BHOI), a Ismar Čavkić u drugom krugu kantonalnog takmičenja osvojio je 4. mjesto.

Takmičenju su prisustvovali stručni savjetnici: Samir Suljkanović, Muamer Hadžić, Fuada Cerić i Indira Zukanović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Postignuti su sljedeći rezultati:

1. Dominik Tomić, JU “Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola” Bihać – mentor Namira Krupić
1. Aladin Bajrić, JU Gimnazija “Bihać” – mentor Muharem Mušić
3. Nedim Beganović, JU “Gimnazija” Cazin – mentor Jasmina Durić

Sa ovim rezultatima Unsko-sanski kanton ima tri predstavnika na BH olimpijadi u Sarajevu. Državno takmičenje (BHOI) trebalo bi se održati u mjesecu maju i našim predstavnicima želimo mnogo sreće.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Sa ovim rezultatima Unsko-sanski kanton ima tri predstavnika na BH olimpijadi u Sarajevu. Državno takmičenje (BHOI) trebalo bi se održati u mjesecu maju i našim predstavnicima želimo mnogo sreće.

Naši učenici su nas obradovali ostvarenim uspjesima na ovom kantonalnom takmičenju i jednim plasmanom na dalji nivo takmičenja, državnu Olimpijadu iz informatike. Ovi rezultati su plod kontinuiranog rada, te uspjeh svih predavača naše škole, iza ovog uspjeha stoje sati i sati rada svih mojih kolega. Vjerujem da je ovo samo uvod Dominikovih uspjeha. mentorica Namira Krupić.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu