SPORT

Bivši reprezentativac BiH “popljuvao” našu selekciju, Džanan Musa žestoko reagovao i uzvratio

Objavljeno

na datum

Zlatko Jovanović, bivši košarkaški reprezentativac BiH, a sada trener BC Honved iz Budimpešte bio je gost u “Jao Mile” podcastu gdje je kritički govorio o reprezentacije BiH, a zbog čega se oglasio i Džanan Musa.

Nekadašnji košarkaš rođen u Zrenjaninu poručio je da se reprezentacija sklapa po nacionalnom ključu.

“Kada kažeš nekome reprezentacija, svi smatraju, to je ‘wow’. Ja sam tako kao klinac uvijek smatrao, ali kad odeš tamo i vidiš kakav je to kuršlus, ti ne bi vjerovao. Ja sam i dan danas blizak sa ljudima u Savezu, ali vjerovatno si čuo, bio ti je Feliks Kojadinović u podcastu, kako se raspoređuju igrači, iz kojeg entiteta, koliko ove vjere, koliko one”, rekao je Jovanović, dodavši:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Ne možeš da selektiraš ekipu od 12 igrača za kvalifikacije ako ne rasporediš tačno, dajem primjer, četiri pravoslavca, četiri katolika i četiri igrača islamske vjeroispovjesti”, izjavio je.

Nakon što je vidio njegovu izjavu, reagovao je i bh. reprezentativac Džanan Musa.

“Pljuvati i govoriti o reprezentaciji BiH, za koju su između ostalog i igrao je jako neprofesionalno. Naša reprezentacija možda ima mane, ali za istu su uvijek igrali najbolji raspoloživi igrači”, napisao je Musa na Instagram storyju.

Jovanović je za vrijeme igračke karijere nastupao za klubove kao što su N. Bečej, Borac Banja Luka, Sloboda Tuzla, Bosna Sarajevo, Spars Sarajevo, Temišvar i mnogi drugi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version