SVIJET

VIDEO – Kako izgleda unutrašnjost nestale podmornice

Objavljeno

na datum

Podmornica Titan, koja je nestala u nedjelju u dubinama Atlanskog mora s petero ljudi, kontrolira se pomoću kontrolera za video igre i ima vrećice s patentnim zatvaračem za korištenje kao toalet.

Svi oni koji su se ukrcavali u podmornicu bili su dužni potpisati obrazac za odštetu koji se potpisuje prije ulaska u kojem stoji da “Eksperimentalni podvodni brod koji nije odobrilo niti certificiralo nijedno regulatorno tijelo i može dovesti do fizičke povrede, invaliditeta emocionalne traume ili smrti”

Videozapis objavljen u ljeto 2022. godine otkriva interijer plovila i “improvizirane” komponente koje čine unutrašnjost, uključujući pokretanje cijele stvari pomoću kontrolera za video igre.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Podmornica je veličine jednog kombija, postoji i rudimentarni toalet koji zapravo čini nekoliko vrećica s patentnim zatvaračem. Prema onima koji su bili u podmornici unutrašnjost izgleda “otrcano” te je veći dio samog plovila napravljen od improvizovanih dijelova.

Njime upravljate pomoću kontrolera za video igre. Dio balasta su ove napuštene olovne cijevi s gradilišta, a način na koji ih odbacite je da svi dođu na jednu stranu podmornice i otkotrljaju se.

Kontakt s podmornicom Titan izgubljen je 1 sat i 45 minuta nakon ronjenja u nedjelju poslijepodne, prema američkoj obalnoj straži.
OceanGate Expeditions, kompanija koja raspoređuje brodove za ekspedicije na duboko more, potvrdila je da je jedna od njenih podmornica nestala u Atlantskom oceanu nakon što je odvela putnike da vide poznatu olupinu Titanika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version