BOSNA I HERCEGOVINA

Određen jednomjesečni pritvor Izetu Grahoviću koji je “osvetio” brata!

Objavljeno

na datum

Izetu Grahoviću, koji je osumničen da je ubio Asmira Halilagića 4. juna ove godine u Velikoj Kladuši, određen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Nakon održanog ročišta radi izjašnjenja o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću od 06.06.2023. godine određen je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Grahović Izetu iz Velike Kladuše iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka d) ZKP F BIH, dok je u odnosu na osumnjičenog Grahović Jasmina prijedlog odbijen. Na navedeno rješenje Kantonalno tužilaštvo ima pravo žalbe u roku od 24 sata od prijema istog – odgovor je na upit “Avaza” iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Podsjetimo, Asmir Halilagić koji je bio u pritvoru zbog ubistva brata Izeta Grahovića – Hasana, tokom vikenda je izašao na dopust zbog dobrog ponašanja. Ubijen je u pucnjavi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Asmir Halilagić je ubio Hasana Grahovića 7. januara 2021. godine, a Izet je, najvjerovatnije, čekao priliku da osveti brata

Jučer je za „Avaz“ iz Tužilaštva USK rečeno da su dvije osobe bile na kriminalističkom ispitivanju, Izet Grahović i Jasmin Grahović.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version