VELIKA KLADUŠA

FOTO – Velika Kladuša: Pronađena i oduzeta određena količina narkotika, oružja i minsko eksplozivnih materija

Objavljeno

na datum

Dana 29.05.2023 godine istražitelji Odsjeka za spriječavanje zloupotrebe droga i trgovinu ljudima, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, na širem području opštine Velika Kladuša, tačnije naselja Johovica i Šabići, izvršili su pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica i to Č.R. rođen 1987. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Velika Kladuša, Č.H. rođen 1983. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Velika Kladuša, B.DŽ. rođen 1995. godine nastanjen u mjestu Johovica bb, općina Vel. Kladuša i R.A. rođen 1992. godine nastanjen u mjestu Šabići bb, općina Vel. Kladuša.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičkih sredstava, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis sativu“, oko 43.000 KM u raznim apoenima, jedan pištolj marke CZ call. 7,62 mm, dvije staklene tegle u kojima se nalazi zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, jedna pvc kanta i jedno pvc bure u kojima se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, jedno pvc bure u kojem se nalazila vojna puška PAP M59/66, call 7,62 mm, veća količina municije calibra 7,62 mm, vojni karabin M 48 sa optikom call 9 mm, vise mobilnih telefona i digitalnih vagi za precizno mjerenje, 764 komada zeljastih stabljika-sadnica koja svojim izgledom asociraju na kanabis sativu iste su se nalaze u pvc čašama, te pvc gajbama spremne za sadnju, jedan pištolj marke Rohm, call. 6 mm, 14 komada metaka call. 9 mm, pvc vrećica sa NN-praškastom materijom bijele boje, kao i jedna metalna drobilica.

Navedena lica su preuzeli inspektori Sektora kriminalističke policije i sproveli u prostorije MUP USK-a, radi dalje kriminalističke obrade.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičena lica su lišena slobode i nad istim će se sprovesti kriminalistička istraga nakon toga lica će se uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i 371 KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ predati na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a Bihać,saopćeno je iz MUP-a USK.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version