SVIJET

VIDEO – Tri psa šnaucera u Rumuniji uspjela otjerati medvjeda iz dvorišta, vlasnica mirno posmatrala potjeru

Objavljeno

na datum

Medvjedi osim što u posljednje vrijeme prave probleme u naseljenim područjima BiH, slične aktivnosti imaju i u Rumuniji, a ovaj put u “odbrani” teritorije hrabro su se pokazala tri psa.

Naime, u centralnom dijelu Rumunije, tačnije gradu Brašovu, medvjed je ušao u dvorište jedne od kuća, a snimak sa nadzornih kamera pokazao je kako su ga sa te teritorije otjerala zapravo tri šnaucera.
“Na snimcima koje je zabilježila kamera vidi se kako vlasnica kuće mirno sjedi na trosjedu na terasi dok joj pred očima, samo nekoliko metara dalje, prolazi medvjed”, piše Digi 24.

Za razliku od vlasnice, njeni psi nisu situaciju posmatrali sa sigurne udaljenosti te su odlučili da medvjeda otjera iz dvorišta.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Tri šnaucera su potrčala prema medvjedu te su lajali na njega. Medvjed je vrlo brzo pobjegao od njih te je preskočio ogradu i napustio dvorište”, piše rumunski medij.

Isti medvjed kasnije je snimljen u dvorištu susjedne kuće, ali i dok je trčao ulicama u Brašovu.

Kako navode rumunski mediji, samo u posljednjih mjesec dana u ovom rumunskom okrugu registrovano je više od 100 poziva na broj 112, a tokom kojih su građani prijavili prisustvo medvjeda u naseljenim područjima.

Probleme sa medvjedima imali su i građani naseljenih područja u BiH. Sredinom maja medvjed je primijećen u sarajevskom naselju Vratnik, a prije nekoliko dana u Bugojnu, tačnije u krugu preduzeća “Binas” medvjed je napao zaštitara koji se uspio odbraniti.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version