BIHAĆ

FOTO+VIDEO – ZAHVALNICE ZA HRABRE BIŠĆANE

Objavljeno

na datum

Danas je gradonačelnik Bihaća, Elvedin Sedić, organizirao prijem za volontere, humanitarne organizacije i gradske službe te im uručio zahvalnice za nesebičan angažman prilikom posljednje poplave. Cilj prijema bio je izraziti zahvalnost svim hrabrim Bišćanima koji se svaki put nesebično stavljaju na raspolaganje svojoj zajednici.

Prilikom posljednjih poplava koje su prošle sedmice zadesile Unsko-sanski kanton i grad Bihać mnogobrojni volonteri, humanitarne organizacije, raftin klubovi dali su svoj doprinos u spašavanju i pomaganju lokalnog stanovništva. Iz tog razloga Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća danas je uručio zahvalnice.

„Mislim da je obaveza da istaknemo upravo one ljude koji nisu uopće bili dužni da pomognu, ali su iskazali svoji solidarnost sa svojim sugrađanima i stavili se na raspolaganje. Od službe Civine zaštite, Vatrogasne jedinice, od Grada Bihaća na kraju krajeva se očekuje da djeluju u ovakvim situacijama i da radimo posao za koji i jesmo tu. Međutim, mene raduje činjenica da se veliki broj naših udruženja, organizacija, rafting agencija, onih ljudi koji u principu to nije zadatak, su se stavili na raspolaganje kada je to bilo potrebno i nisu nas ni pitali nego su došli i rekli evo mi smo tu, šta treba uraditi“, kazao je Sedić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kao posebne zahvalnice dodjeljene su volonterima rafterima koji su sudjelovali pri spašavanju i pomaganju stanovništvu. Jedan od njih je i ujedno najmlađi volonter rafter Feris Ajkić, koji je prvi put sudjelovao u akcijama.

„Kao prvo hvala na zahvalnici. Kad smo vidjeli kakva je situacija u pojedinim mjesnim zajednicama, priskočili smo u pomoć našim sugrađanima. Voda je bila do koljena i bilo je teško doći do pojedinih djelova. Drago nam je što smo mogli pomoći“, dodao je Ajkić.

Humanitarne organizacije su uvijek na raspolaganju kad su u pitanju vanredne situacije.

„Ja sam bez stanovništva koje nam se priključilo ne vrijedim ništa. Nismo mogli sve učesnike ovdje ugostiti, ali za razliku od prošlih poplava mi sad vidimo organizaciju, vidimo gradonačelnika koji je i tokom poplava skoro svaku akciju posjetio i nadgledao, a i po završetku nam se zahvalio“, kazao je Zlatan Kovačević, predsjednik organizacije SOS Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Jedna od mjesnih zajednica koje su danas dobile zahvalnice je i MZ Veliki Lug u kojoj su se u posljednjih šest mjeseci desile dvije katastrofalne poplave.

„Današnja zahvalnica koju smo primili puno nam znači, jer je ovo prvi put da je neko od gradonačelnika sjetio se predsjednika mjesnih zajednica. Ova zahvalnica će svakako imati svoje mjesto u prostorijama mjesne zajednice i bit će podstrek da u buduće se još više angažujemo i radimo u ovakvim situacijama“, izjavio je Amir Kozlica, predsjednik MZ Veliki Lug.

Danas su zahvalnice dobili predsjednici mjesnih zajednica Pokoj, Bakšajiš, Kulen Vakuf, Martin brod, Klokot, Orašac, Ripač, Mali Lug, Veliki Lug, Golubić, Privilica, Ozimice I, Pritoka i Srbljani.

Organizacije: SOS Bihać, Pomozi.ba, Crveni križ Bihać, Crveni križ USK, IPSIA, „ČJ“ d.o.o., Civilna zaštita Bihać, Vatrogasna jedinica Bihać, CZ Bihać – Vod za spašavanje na vodi i pod vodom, Federalna uprava Civine zaštite, CZ Novi grad Sarajevo, JKP Komrad i JP Vodovod Bihać.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Rafting agencije: Kiro, Japodi, Svarog, Raftmania, Una River Rapids, Una La Uniqua i Una kayak safari.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version