Connect with us

Nekategorisano

MUP USK: JAVNI OGLAS Za prijem namještenika na neodređeno vrijeme u Ministarstvo unutrašnjih poslova

Objavljeno

na datum

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nekategorisano

MUP USK: Povlačenje međunarodne potjernice Kokić Ognjanom

Objavljeno

na datum

Administator

MUP USK

Sektoru kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a Bihać od strane Kantonalnog suda Bihać dostavljena je Naredba kojom se povlači međunarodna potjernica u odnosu na osumnjičenog: Kokić Ognjan, sin Radivoja, rođen 23.10.1982.g. u Sarajevu.

Naime, Kokić Ognjan je postupkom ekstradicije izručen Bosni i Hercegovini dana 02.02.2024.g. na MGP Hrvatska Kostajnica-Kostajnica.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

Nekategorisano

Na Ahiret preselila KADIĆ (BABIĆ) SIFETA

Objavljeno

na datum

Administator

Tužnim srcem javljamo rodbini, prijateljima i komšijama žalosnu vijest da je naša draga KADIĆ (BABIĆ) SIFETA dana 26.02.2024.god. nakon kraće bolesti u 93-oj godini života preselila na Ahiret.

Dženaza mile nam rahmetlije polazi ispred džamije Ripač u utorak 27.02.2024.god. u 15:15 poslije ikindije namaza, a klanjanje i ukop će se obaviti na mezarju PALAČCI u 15:30 sati.

Da joj se Allah dž.š. smiluje i podari dženent, a porodici sabur.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Objavljena prvostepena presuda u predmetu Makbeg Murić

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa u krivičnom postupku protiv optuženog Makbeg Murića, Kantonalni sud u Bihaću je dana 21.02.2024. godine donio i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu broj 01 0 K 019194 23 K, kojom je optuženi oglašen krivim za krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz člana 332. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, pa je sud uz primjenu istih zakonskih propisa, te odredaba člana 42. i člana 49.stav 1.) KZ FBiH optuženog i osudio na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine i 6 (šest) mjeseci.

Na osnovu člana 77. stav 1. a u vezi sa članom 71. tačka d) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, optuženom Makbegu Muriću izriče se sigurnosna mjera zabrane upravljanja prevoznim sredstvom „B“ kategorije u trajanju od 2 (dvije) godine, računajući od pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Na osnovu člana 202. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine optuženi se obavezuje na plaćanje troškova krivičnog postupka u iznosu od 2.840,00 KM i paušala u iznosu od 200,00 KM, a koje je dužan platiti u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu člana 212. stav 3. Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, oštećeni Ž. M. i P. E. sa imovinskopravnim zahtjevom upućuju se na parnični postupak.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu