Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

Stanje sa poplavama u USK se staiblizuje, voda se povukla sa putnih komunikacija

Objavljeno

na datum

Kako su iz Kantonalne uprave Civilne zaštite USK-a kazali za Klix.ba, stanje sa vodostajima rijeka se u ovom kantonu stabilizuje te su putne komunikacije ponovo prohodne.

“Vodostaji na području našeg kantona su u blagom opadanju, što se tiče rijeke Une njen trenutni vodostaj je 146 cm, a jučer je bio na 170 centimetara”, kazali su iz CZ USK.

Voda se povukla i sa saobraćajnica. Prohodan je putni pravac Bihać- Srbljani, u promet je puštena i ulica Irfana Ljubijankića.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o materijalnoj šteti biti će poznato u toku dana nakon što lokalne Civilne zaštite učine procjene štete i dostave izvještaje.

Unsko-sanski kanton su u proteklih nekoliko dana pogodile teške poplave, a najteže su pogođeni Bihać, Sanski Most, Bosanska Krupa i Bosanska Kostajnica.

Prema podacima iz Javne ustanove “Vode Srpske”, vodostaj rijeke Save je na svim vodomjernim stanicama na prostoru RS-a u blagoj porasti, a vrhunac vodenog talasa u području Bosanske Gradiške očekuje se sutra.

Nizvodno od Bosanske Gradiške očekuje se blagi rast vodostaja rijeke Save, ali maksimalno do kota redovne odbrane od poplava.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Vodostaj Une u Novom Gradu je 519 centimetara sa tendencijom opadanja, dok je vodostaj Sane u Prijedoru 421 centimetar, također sa tendencijom opadanja.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

Potvrđena optužnica protiv Žerić Irmana iz Bihaća zbog ubistva Elvisa Bajramovića

Objavljeno

na datum

Administator

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona podignuta protiv Žerić Irmana (26) iz Bihaća zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije BiH potvrđena je rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću 25.09.2023.godine.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 30.06.2023.godine u Ulici Hasan bega Bišćevića u Bihaću,upravljajući vozilom marke Fiat Stilo i krećući se iz pravca grada u pravcu mjesta Sokolac,a pri tom znajući da u tom dijelu grada živi Elvis Bajramović u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica koje su imali oštećenog udario prednjim dijelom automobila nakon čega je oštećeni pao na haubu i prednje vjetrobransko staklo te na aflaltni kolovoz i pri tome zadobio teške teške tjelesne povrede nakon kojih je preminuo 01.07.2023.godine.

Nakon toga optuženi je putem društvene mreže Instagram slao poruke da je automobilom udario oštećenog i da mu se osvetio.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza,saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Nastavi čitati

BUŽIM

FOTO – Aida Šahinovic edukator-rehabilitator u saradnji sa Futsal klubom Bužim pokrenula akciju „ Za ljepše uspomene iz vrtića“

Objavljeno

na datum

Administator

Cilj Projekta je da se kroz humanost i donaciju, pomogne i da se obraduju djeca sa poteškoćama u razvoju i djeca tipičnog razvoja koja pohađaju JU Vrtić Bužim!

Djeci vrtića kupljena su didaktička sredstva, nove igračke, odabrane stavke iz asistivne tehnologije, enciklopedije, zbirke priča, bajki i basni… sve ovo ce zasigurno uljepšati nasoj djeci igru i boravak u vrtiću. “Sve će proći osim dobra koje učiniš.”

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Radio kao instruktor letenja: Poznat identitet stradalog pilota u nesreći kod Bihaća

Objavljeno

na datum

Administator

Jučer u poslijepodnevnim satima na padinama Plješevice, u mjestu Zavalje kod Bihaća, dogodio se pad jedrilice u kojem je tragično preminuo Jusuf Midžić, poznat kao “Midža”.

Rođen 1948. godine u Bihaću, Midžić je bio dobro poznat u tom gradu. Bio je profesor fizike i istaknuti instruktor letenja u Aero Klubu Bihać, gdje je bio najstariji i najaktivniji član.

Midžić je bio iskusan pilot s dugom karijerom koja je počela 1964. godine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila oko 18:45 sati i prijavljena je od strane očevidaca.

Uzroci pada letjelice bit će poznati nakon provedenih istražnih radnji i vještačenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu