Connect with us

UNSKO-SANSKI KANTON

FOTO – U Unsko-sanskom kantonu će biti proglašeno stanje prirodne nesreće

Objavljeno

na datum

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić rekao je da će danas u ovom kantonu biti proglašeno stanje prirodne nesreće.

U javljanju za Radio Bihać Ružnić je kazao da trenutno pripremaju materijal za sjednicu Vlade koja bi trebala biti održana u 11 sati.

U Bihaću i Bosanskoj Krupi od sinoć je proglašeno stanje prirodne nesreće, što je potvrđeno nakon sjednica gradskih štabova civilne zaštite, a prethodno je takva odluka donesena i u Sanskom Mostu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Situacija u USK je kritična, kiša je prouzrokovala izlijevanje vode iz riječnih korita, poplavila desetke stambenih i pomoćnih objekata te aktivirala klizišta.

Podsjećamo, zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima: Bihać – Srbljani (Kostela), Bihać – Kamenica i Bosanska Otoka – Bužim.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

VIDEO – Bihaćke srednje škole na praksu đake šalju i u javna preduzeća

Objavljeno

na datum

Administator

Iskustvo je pokazalo da je učenje kroz praktični rad učenicima srednjih škola najinteresantniji način učenja.

Ponukane ovakvim iskustvom, srednje škole u Bihaću sporazume o obavljanju prakse potpisuju i s javnim preduzećima, a jedno od njih je i JKP „Komrad“ Bihać. U ovo poduzeće svake sedmice dolaze učenici iz Mašinsko-saobraćajne mješovite srednje škole u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

KLJUČ

Ključ: Obustava potrage za licem Nezić Samir zvani „Božo“ ili „Did“

Objavljeno

na datum

Administator

MUP USK

Dana 19 februra 2024 godine u pripadnici policijske stanice Ključ su kontinuiranom pretragom terena s ciljem pronalaska nestalog lica Nezić Samir iz Ključa, a za kojim je bila raspisana i operativna potraga, istog pronašli na šumskom području lokaliteta Klanac, općina Ključ.

Samir je pronađen bez vidnih povreda, ali veoma iscrpljen i narušenog zdravstvenog stanja, nakon čega je prevezen u Dom zdravlja Ključ radi ukazivanja medicinske pomoći.

Uprava policije MUP-a USK zahvaljuje građanima koji su surađivali sa policijom iz Ključa te dijelili saznanja o mogućem kretanju navedenog lica, saopćeno je iz MUP-a USK.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

KLJUČ

Ključ: Kod vozača iz Sarajeva u vozilu pronađena marihuana

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 20.02.2024. godine u 20,20 sati na Magistralnom putu M-5 u blizini mosta na rijeci Sani patrola policije zaustavila je i kontrolisala putnički automobil marke Audi A3, BiH registarskih oznaka sa kojim je upravljao dvadesetedevetogodišnjak iz Sarajeva dok se na mjestu suvozača nalazio dvadesetpetogodišnjak iz Sarajeva.

Izlaskom iz vozila vozač je u ruci držao papirnu vrećicu u kojoj se nalazila veća količina suhe zeljaste materije koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu Kannabis sativa koja mu je oduzeta.

Prilikom pretresa u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti jedna od kutija cigareta u kojoj su se nalazile dvije ručno spravljene cigarete „Joint“ sa sadržajem suhe zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Kannabis sativa kao i jedan mobilni telefon marke Iphone.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon obavještenja dežurne tužiteljice Tužilaštva USK-a ista je naredila lišenje slobode te dalju kriminalističku istragu zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“,saopćeno je iz MUPA-a USK.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu