BIHAĆ

Alarmantno u bihaćkom naselju Pokoj: Prekinuta putna komunikacija sa gradom

Objavljeno

na datum

Na sjednici Štaba Civilne zaštite Grada Bihaća sinoć je donešena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Bihaća. Današnje aktivnosti se odnose uglavnom na intervencije na terenu kada je u pitanju dopremanje vode i hrane ugroženom stanovništvu. Ima i slučajeva gdje je potrebno evakuirati ljude i tu je angažiran veći broj čamaca.

Najgore je stanje na području bihaćkog naselja Pokoj, gdje je voda skoro prekinula putnu komunikaciju sa gradom, poplavljeno je dosta objekata, a od sinoć mještani ove mjesne zajednice nemaju električne energije.

“U pitanju je preko 50 objekata koji su pod vodom. Radi se o kućama i pomoćnim objektima. Ono što nas je najteže pogodilo jeste nestanak električne energije i već smo 15 sati bez struje, a procjene su da je nećemo imati narednih nekoliko dana što nam predstavlja veliki problem. Poseban problem su nam stariji mještani koji imaju peći za grijanje a koje su pod vodom, te zbog toga sada nemaju grijanja. Imamo slučajeva gdje je potrebno dostaviti hljeb, vodu za piće i lijekove jer ne mogu izaći iz objekata zbog vode. Dobar dio naselja je blokiran i putna komunikacija je otežana”, kaže Amir Korčić, predsjednik Mjesne zajednice Pokoj.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Mještani se žale na nedostatak pumpi za ispumpavanje vode koja im prodire u kuće. Nekima su poplavljena vozila, a vodena bujica prijeti da prodre u stambene objekta. Materijalna šteta koja je nastala uslijed poplava bit će poznata kada se cijelokupna situacija smiri i stanje stabilizuje.

Otvorena je putna komunikacija između naselja Kulen Vakuf i Martin Brod, a još uvijek je zatvorena putna komunikacija prema naselju Klisa.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version