Connect with us

BIHAĆ

Hrnjić sa gradonačelnikom Bihaća o ulaganju u poljoprivredu

Objavljeno

na datum

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u Sarajevu razgovarao sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem o mogućnostima ulaganja u poljoprivredu i ruralni razvoj. Teme sastanka bili su i drugi projekti značajni za Grad Bihać.

Danas smo s gradonačelnikom Bihaća razgovarali o postojećim zakonskim rješenjima u pogledu dodjele poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednim proizvođačima s ciljem adekvatnog raspolaganja navedenim resursima, kao i konkretnim projektima iz oblasti vodoprivrede finansiranim od Vlade Federacije BiH, a čija bi realizacija trebala započeti u narednom periodu. Neizostavna tema bio je i Nacionalni park “Una”, kao i bolja cestovna povezanost na području Unsko-sanskog kantona, posebno između gradova Bihaća i Bosanske Krupe – kazao je Hrnjić.

Dodao je da je, za narednu sedmicu s gradonačelnikom Bihaća, dogovoren sastanak u proširenom sastavu predstavnika Ministarstva i Grada Bihaća.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Sedić je izrazio zahvalnost za upriličeni sastanak, kao i namjeru Hrnjića da sa svojim saradnicima službeno posjeti Bihać.

Sastanak je bio prilika da se, prije svega, uputi čestitka ministru Hrnjiću za funkciju federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Uvjeren sam, s obzirom na iskustvo iz realnog sektora, da će svojim radom, znanjem i energijom doprinijeti poboljšanju poljoprivrede u Federaciji BiH. Vjerujem da ćemo i kroz kvalitetnu saradnju poboljšati status naših poljoprivrednih proizvođača i prerađivača na području grada Bihaća, te smo u vezi s tim s ministrom Hrnjićem dogovorili posjetu, a sve s ciljem proširenja saradnje – kazao je gradonačnik Sedić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Sastanku je prisutvovao i savjetnik gradonačelnika Edin Moranjkić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BIHAĆ

VIDEO – Prevazilaženje predrasuda: Sve više Roma u Bihaću pohađa školu i bilježi uspjehe

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog predrasuda Romi u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim problemima. Često osuđena na prosjačenje, romska djeca zbog toga ne idu u školu.

Ipak, u Bihaću se odnos prema ovoj kategoriji građana proteklih godina znatno poboljšao, a uz podršku i angažman institucija i lokalne zajednice, sve više djece pohađa osnovnu i srednju školu, ali i bilježe uspjehe.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu