SVIJET

Kadirov: Ako Wagner ode iz Bahmuta mi Čečeni ćemo zauzeti njihovo mjesto

Objavljeno

na datum

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da je bataljun Akhmat spreman zamijeniti jedinice plaćeničke grupe Wagner Jevgenija Prigožina na položajima u Bahmutu

Vođa Čečena je izrazio nadu da će se preostala dva kilometra grada moći oduzeti ne po cijenu života vojnika, već kao rezultat međusobnog razumijevanja, podrške i odlučnosti komande

“Ako stariji brat Prigožin i Wagner odu, onda će Glavni štab izgubiti iskusnu borbenu jedinicu, a njegov mlađi brat Kadirov i Akhmat će zauzeti njihovomjesto u Artemovsku (Bahmut). Ako scenarij i bude takav, onda su naši borci spremni za napredovanje i zauzimanje grada. Za nekoliko sati smo tu”, napisao je Kadirov na Telegramu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Kadirov je naglasio da su čečenske jedinice, zajedno s plaćenicima iz Wagnera, učestvovale u borbama “u najtežim područjima u Popasnaji, Severodonjecku, Lisičansku”, kao i u Mariupolju i drugim naseljima.

Čečenski lider kazao je da su se komandanti njegovog Akhmata više puta susreli s problemima na liniji dodira, uključujući i u pogledu opskrbe potrebnom opremom.

Podsjećamo u morbidnom obraćanje sa desetinama mrtvih tijela boraca Wagnera Prigožin je žestoko izvrijeđao ruske vlasti nakon što mu navodno već mjesecima uskraćuju steljivo.

Nešto kasnije je najavio da će se njegove snage povući iz Bahmuta 10. maja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version