Connect with us

CRNA HRONIKA

Optužena za krijumčarenje osoba u predmetu ‘Lipa’ sporazumno priznala krivicu

Objavljeno

na datum

Optužena Medina Mukanović, rođena 1996. godine u Turskoj, državljanka BiH, u prisustvu odvjetnika u potpunosti je priznala krivnju za kazneno djelo krijumčarenja osoba, za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Navedena optužena, procesuirana je u okviru predmeta kodnog naziva “Lipa”, u kojem je više osoba optuženo za organizirano krijumčarenje osoba, ilegalnih migranata, koji nisu imali dokumente za zakonit boravak u Bosni i Hercegovini.

Optužena se obavezuje da će nakon pravomoćnosti presude dati iskaz u svojstvu svjedoka te svjedočiti na glavnom pretresu u ovom kaznenom predmetu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od 18 mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od 4 godine ne počini novo kazneno djelo, novčana kazna u iznosu od 500 KM kao sporedna kazna, te oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenih djela, uključujući mobilne telefone, kartice itd.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenih djela, na koju se odnose 3 točke optužnice.

Sporazumnim priznanjem krivnje, optužena se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj temeljem sporazuma, izrekne Sud BiH.

Ukoliko Sud BiH prihvati sporazum, predmet protiv navedene optužene bit će pravomoćno okončan bez daljeg provođenja sudskog postupka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, koji je isti prihvatio nakon razmatranja, dana 3.5.2023. godine,saopćeno je iz Zužilaštva BiH.

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CRNA HRONIKA

Sarajevo: Pucnjava na Baščaršiji, ranjen Mirza Hatić

Objavljeno

na datum

Administator

Na području Baščaršije u Sarajevu danas oko podne je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđen Mirza Hatić.

IZ Operativnog centra MUP-a KS su nam kazali da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Bravadžiluk. Potvrđeno nam je da se traga za N.N. osobom koja je upotrijebila oružje.

Do pucnjave je došlo u ugostiteljskom objektu “Mahala” oko kojeg je trenutno oblijepljena žuta traka kako bi policija izvršila uviđaj.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Hatiću je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da mu je povrijeđena desna noga.

On je na svom Instagram profilu objavio video u kojem je rekao da je upucan u centru Sarajeva.

Više informacija će biti poznato nakon završenog uviđaja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Državljanka BiH lišena slobode zbog krijumčarenja 11 osoba iz Pakistana

Objavljeno

na datum

Administator

Pripadnici Granične policije BiH, 17. septembra 2023. godine, lišili su slobode državljanku Bosne i Hercegovine, E.B. (1999.), nakon što je otkrivena u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Seat, bh. nacionalnih oznaka, u mjestu Kozara na području Čajniča.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje osoba, o navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti, a državljanka BiH ispitana u svojstvu osumnjičene.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Protiv osumnjičene bh. državljanke, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba,saopćeno je iz GP BiH.

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Autobus iz BiH izgorio na autoputu u Sloveniji, putnici se na vrijeme spasili

Objavljeno

na datum

Administator

Autobus koji je prevozio 55 putnika iz Sarajeva za Minhen zapalio se u Sloveniji na dolenjskoj autocesti, nedaleko od Novog Mesta. Povrijeđenih nije bilo jer su svi putnici na vrijeme napustili vozilo.

PU Novo mesto je za 24ur.com saopćila da je požar izbio na vozilu na autocesti kod Zagrada pri Otočcu.

Vozilo, iz kojeg je na vrijeme izašlo svih 55 putnika, zapalilo se nekoliko minuta iza ponoći.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci GRC Novo mesto osigurali su mjesto događaja, ugasili požar koji se iz motornog prostora proširio na cijeli autobus, pomogli vučnoj službi u uklanjanju uništenog autobusa te očistili cestu.

Interventna služba DARS-a pobrinula se za regulaciju saobraćaja na autocesti, uklanjanje oštećenog autobusa i odvoz putnika, javlja Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje.

Kako javlja Uprava, u 4.42 sata na autocestnom odmorištu Starine u smjeru Novog Mesta ponovno se zapalio isti autobus nakon što ga je vučna služba udaljila s mjesta događaja. I ovoga puta požar su ugasili vatrogasci GRC Novo mesto.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu