VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Lišen slobode zbog narkotičkih sredstava

Objavljeno

na datum

Dana 05.04.2023.godine u 14,26 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a Bihać obavješteni, da su pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Uprave policije u naselju Trnovi, općina Velika Kladuša, lišili slobode lice O. O. iz Velike Kladuše. Navedeno lice upravljajući pmv Golf A5 bosanskohercegovačkih reg.oznaka se nije zaustavilo prilikom zaustavljanja od strane policijskog službenika podignutom rukom i STOP tablicom, već je nastavilo kretanje u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon toga navedeno lice je od strane patrole Jedinice za specijalističku podršku MUP USK, pronađeno ispred svoje prodične kuće, gdje je tom prilikom fizički napao patrolu policije. Tokom službene radnje lišavanja slobode O. O. je pružao aktivni otpor, te su navedeno lice i jedan pripadnik patrole Jedinice za specijalističku podršku zadobili su povrede, gdje im je u Domu zdravlja Vel.Kladuša pružena liječnička pomoć od strane dežurnog doktora, koji je povređenim konstatovao lake tjelesne ozljede.

Pregledom lica O. O. pronađena je manja količina narkotičkih sredstava koja je dovela do osnovi sumnji da narkotička sredstva posjeduje u vozilu i u stambenom objektu gdje stanuje.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Vel.Kladuša, izvršen je pretres lica O. O., te pmv Golf A5 kao i kuće koju koristi. Tokom pretresa pronađeni su slijedeći predmeti: veća količina novca u iznosu 15,000 Eura, veća količina suhe zeljaste materije, koja asocira na Canabis L Sativa, veća količina bijele praškaste materije, koja asocira na Spid, digitalna vaga za precizno mjerenje, tri mobilna telefona, gasni pištolj marke ZORAKI 917 T i 38 komada metaka za navedeni pištolj, te tri metka kalibra 7,62 mm,saopćeno je iz MUP-a USK.

Navedeno lice koje je lišeno slobode biti će predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga,“ u sticanju sa KD “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“ KZ F BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U fokusu

Exit mobile version