Connect with us

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Lišen slobode zbog narkotičkih sredstava

Objavljeno

na datum

MUP USK

Dana 05.04.2023.godine u 14,26 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a Bihać obavješteni, da su pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Uprave policije u naselju Trnovi, općina Velika Kladuša, lišili slobode lice O. O. iz Velike Kladuše. Navedeno lice upravljajući pmv Golf A5 bosanskohercegovačkih reg.oznaka se nije zaustavilo prilikom zaustavljanja od strane policijskog službenika podignutom rukom i STOP tablicom, već je nastavilo kretanje u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon toga navedeno lice je od strane patrole Jedinice za specijalističku podršku MUP USK, pronađeno ispred svoje prodične kuće, gdje je tom prilikom fizički napao patrolu policije. Tokom službene radnje lišavanja slobode O. O. je pružao aktivni otpor, te su navedeno lice i jedan pripadnik patrole Jedinice za specijalističku podršku zadobili su povrede, gdje im je u Domu zdravlja Vel.Kladuša pružena liječnička pomoć od strane dežurnog doktora, koji je povređenim konstatovao lake tjelesne ozljede.

Pregledom lica O. O. pronađena je manja količina narkotičkih sredstava koja je dovela do osnovi sumnji da narkotička sredstva posjeduje u vozilu i u stambenom objektu gdje stanuje.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Vel.Kladuša, izvršen je pretres lica O. O., te pmv Golf A5 kao i kuće koju koristi. Tokom pretresa pronađeni su slijedeći predmeti: veća količina novca u iznosu 15,000 Eura, veća količina suhe zeljaste materije, koja asocira na Canabis L Sativa, veća količina bijele praškaste materije, koja asocira na Spid, digitalna vaga za precizno mjerenje, tri mobilna telefona, gasni pištolj marke ZORAKI 917 T i 38 komada metaka za navedeni pištolj, te tri metka kalibra 7,62 mm,saopćeno je iz MUP-a USK.

Navedeno lice koje je lišeno slobode biti će predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga,“ u sticanju sa KD “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“ KZ F BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

VELIKA KLADUŠA

U Velikoj Kladuši se uveliko radi na uređenju javnih površina, izdvojeno blizu 700.000 KM

Objavljeno

na datum

Administator

Nastavlja se modernija i sanacija pješačkih staza u centralnom gradskom području i Gradskom parku u Velikoj Kladuši, u planu je uređenje gradskog parka, kao i postavljanje trotoara na sredini parka. Sve aktivnosti vršit će se kroz dvije faze.

Također, počeli su i radovi na popločavanju Trga mladih. Prema riječima Direktora JKUP Amira Đogića, radi se o značajnom projektu koji podrazumijeva dvije faze.

U prvoj fazi uredit će se pješačke staze od Općinskog organa uprave do Gimnazije, riješit će se cjelokupna staza oko gornjeg i donjeg dijela parka, prolaz i pješački prelaz između dva dijela parka. Također, u prvoj fazi sanirat će se i parking ispred Općinskog suda u ulici Maršala Tita.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U drugoj fazi, završit će se preostali dio pješačkih staza u užem gradskom području, prema staroj autobuskoj stanici koji su uveliko gotovi, a planirana je i nabavka opreme i dječjih igračaka za park, ali i sadržaji za starije i osobe sa invaliditetom kojim će biti olakšan pristup mnogim urbanim dijelovima grada.

Prema riječima direktora JKUP Amira Đogića radovi će biti u skladu sa vremenskim uslovima biti urađeni u predviđenom roku. Vrijednost radova je oko 700.000 KM od čega je 350.000 KM sufinansirano od strane Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, dok je ostatak sredstava osiguran iz budžeta Općine Velika Kladuša.

Izvođač radova je JKUP “Komunalije”, a rok za završetak radova je 75 radnih dana.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: 16 godina misterije i agonije – Djeca Mahmuta Tralješića traže pomoć građana: Voljeli bi znati šta desilo

Objavljeno

na datum

Administator

O Mahmutu Tralješiću, muškarcu koji je misteriozno nestao prije 16 godina, ni danas nema traga ni glasa.

Tralješićeva djeca su prije nekoliko dana javno zamolili građane za pomoć kako bi pokušali ponovo aktivirati potragu za svojim ocem.

Njihovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Mi tražimo pomoć u potrazi za nestalim ocem jer već 16 godina nemamo ni traga ni glasa od našeg oca.

Naime radi se o osobi koja se zove Tralješić (Sulje) Mahmut iz Vrnograča – Velika Kladuša.. Rođen je 1947 godine.

Voljeli bi samo saznati šta se desilo sa njim i ako nije više živ barem da znamo gdje je ukopan da se mi djeca barem na tom mjestu opostimo od njega.

Nestao je 17.marta. 2008 godine kad je izašao iz autobusa u Velikoj Kladuši.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Od tada ni traga ni glasa o našem ocu iako ga tražimo sve ove godine, navodi se u objavi djece nestalog Tralješića.

Nastavi čitati

VELIKA KLADUŠA

Velika Kladuša: Ljubijankić najavljuje ostavku u rukovodstvu Vijeća

Objavljeno

na datum

Administator

Izbor novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Velike Kladuše, nakon što je Bisenija Mušedinović prihvatila mandat u Parlamentu FBiH, još će biti na čekanju, s tim da će Vijeće po svemu sudeći ostati i bez zamjenika predsjedavajuće jer je Dinko Ljubijankić kazao da će vjerovatno i on podnijeti ostavku na ovu funkciju.

Općinsko vijeće ostalo bez predsjedavajuće, ona ide u Parlament FBiH: Hoće li Abdićevi nastaviti opstrukcije

Nikad moje imenovanje nije objavljeno u Službenom listu, nikad nisam dobio odluku. Svi se ograđuju, niko od institucija da reaguje, da prelomi i kaže ko je u pravu, je li moj izbor bio uredu. Sud može narediti da se odluka o izboru objavi – rekao nam je Ljubijankić.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Problemi u Velikoj Kladuši nastali su jer Laburistička stranka na čelu s načelnikom Velike Kladuše Fikretom Abdićem ne priznaje novu vijećničku većinu koja je izabrala rukovodstvo Općinskog vijeća prije godinu. Od tada traju brojne opstrukcije u radu Općinskog vijeća, uključujući “otuđivanje” pečata, zaključavanje prostorija i neobjavljivanje odluka Općinskog vijeća u Službenom listu, a slučaj je i na sudu jer je Tužilaštvo protiv Abdića podiglo optužnicu za zloupotrebu položaja.

Bisenija Mušedinović (SDA) ostavku na mjesto predsjedavajuće Općinskog vijeća je podnijela u decembru, kada joj je dodijeljen mandat u Parlamentu FBiH.

Prethodno je sazvala sjednicu Općinskog vijeća kako bi bio izabran novi predsjedavajući, ali nije bilo kvoruma. Nedostajao je jedan vijećnik da sjednica bude održana i odluke usvojene, a na sjednicu, osim Laburističke stranke, nije došao upravo Ljubijankić (DNZ).

Trenutna situacija odgovara Laburistima jer je u ovom trenutku odnos snaga u Općinskom vijeću 14 prema 14, s obzirom na to da se čeka izbor vijećnika umjesto Mušedinović. Uz to u nekim strankama nove većine postavljaju pitanje da li će, kada i stigne novi vijećnik, Ljubijankić ostati s njima i da li bi imali i dalje 15 vijećnika. Ovu većinu čine vijećnici SDA, NES-a, Naše stranke, SDP-a, DNZ – Krajiške stranke i Nezavisnog kluba.

Ustavni sud FBiH proglasio neustavnim Abdićev budžet, ali će se nastaviti primjenjivati

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Ljubijankić je potvrdio da nije došao na sjednicu Općinskog vijeća iz privatnih razloga, ali da i dalje podržava aktuelnu većinu u kojoj njema Laburističke stranke Fikreta Abdića.

Ostajem pri tome, uz novu većinu. Da se potpuno slažem s nekom politikom, ne slažem se. Ali jedino oko čega se slažemo je da smo protiv Laburističke stranke – dodao je Ljubjankić.

Nakon ostavke Mušedinović sjednicu vijeća bi trebao sazvati upravo zamjenik predsjedavajuće, ali Ljubijankić kaže da nije sada razmišljao o tome i da će najvjerovatnije podnijeti ostavku.

Na pitanje ko će onda sazvati sjednicu, odgovorio je da ima mogućnost da je zatraži deset vijećnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Asim Veladžić, predsjedavajući Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Velike Kladuše, kazao je da sada čekaju da kandidat koji treba doći umjesto Mušedinović dobije certifikat, a radi se o Rasimu Keseroviću iz SDA.

Nakon toga bi deset vijećnika uputilo inicijativu da se zakaže sjednica Općinskog vijeća – dodao je Veladžić. Rekao je i da, ako Laburisti i mogu napraviti novu većinu, neka to urade jer je važno da Općinsko vijeće funkcionira.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu