Connect with us

BIHAĆ

Kantonalni sud Bihać: Prihvaćen sporazum o priznanju krivnje i objavljena presuda u predmetu Selvir Osmičević

Objavljeno

na datum

Nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije, Kantonalni sud u Bihaću je 31.03.2023. godine javno objavio presudu kojom je optuženi Selvir Osmičević oglašen krivim za počinjenje krivičnog djela Razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Sud je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine predviđenu sporazumom o priznanju krivnje i izrekao mjeru sigurnosti – oduzimanje predmeta kojima je počinjeno krivično djelo
Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu F BiH, u roku od 15 dana od prijema pismenog otpravka presude. Protiv ove presude optuženi ne može izjaviti žalbu na izrečenu krivičnopravnu sankciju,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

BIHAĆ

VIDEO – Prevazilaženje predrasuda: Sve više Roma u Bihaću pohađa školu i bilježi uspjehe

Objavljeno

na datum

Administator

Zbog predrasuda Romi u Bosni i Hercegovini suočavaju se s brojnim problemima. Često osuđena na prosjačenje, romska djeca zbog toga ne idu u školu.

Ipak, u Bihaću se odnos prema ovoj kategoriji građana proteklih godina znatno poboljšao, a uz podršku i angažman institucija i lokalne zajednice, sve više djece pohađa osnovnu i srednju školu, ali i bilježe uspjehe.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija

Objavljeno

na datum

Administator

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je dana 09.04.2024. godine nakon kraće bolesti u 75-oj godini života na Ahiret preselila Kulenović (Hodžić) Sadija iz Bihaća.

Dženaza i ukop mile nam rahmetlije će se obaviti dana 12.04.2024. godine (petak) u 14:30 sati na mezarlucima “HUMCI” u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BIHAĆ

Bihać: Kadeti-polaznici za čin mlađi inspektor potpisali ugovore

Objavljeno

na datum

Administator

Dana 05.04.2024 godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u prisustvu ministra i zamjenika direktora Uprave policije budući kadeti-polaznici za čin mlađeg inspektora potpisali ugovore o međusobnim pravima i obavezama između Uprave policije MUP-a USK i kadeta polaznika za vrijeme trajanja osnovne obuke za čin „mlađi inspektor“ na policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuka, koja počinje 08.04.2024 godine, održat će se u trajanju od tri mjeseca na policijskoj akademiji i jedan mjesec u Upravi policije MUP-a USK nakon čega će se sa uspješnim kadetima pristupiti o potpisivanju ugovora o zaposlenju u Upravi policije MUP-a USK.

Ministar Habibija i zamjenik direktora Kozlica su budućim polaznicima akademije čestitali na odabiru te su im zaželjeli sreću u nastavku obuke.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu