Connect with us

CRNA HRONIKA

GP BiH: Lišeni slobode prema potragama

Objavljeno

na datum

Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 6. aprila 2023. godine, lišili su slobode G.I. (1982.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Policijske uprave Zvornik.

Istoga dana, službenici Jedinice GPBiH Brod su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod lišili slobode E.Š. (1999.) jer je za njim Policijska uprava Zenica raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Zenica. Prethodno, 4. aprila 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode A.Š. (1984.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Donji Svilaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 5. aprila 2023., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Rača lišili su slobode E.S. (1985.) jer je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanka BiH je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 5. aprila 2023., lišili su slobode V.B. (1994.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „prevara“. Bh. državljanin je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Beča. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 2. aprila 2023., lišili su slobode A.B. (1982.) jer je ustanovljeno da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela „udruživanje radi činjenja krivičnih djela“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Federalne uprave policije,saopćeno je iz GP BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CRNA HRONIKA

Banjalučka policija traži pomoć u identifikaciji napadača: Prepoznajete li osobe s fotografije

Objavljeno

na datum

Administator

Policijska uprava Banja Luka poziva građane da ukoliko prepoznaju osobe s fotografija ili imaju korisna saznanja koja bi dovela do njihove identifikacije, da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili pozovu besplatan telefonski broj 122.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, navedene osobe se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Teška tjelesna povreda” koje je počinjeno 19.08.2023. godine u Banjoj Luci.

Foto: PU Banja Luka

“Apelujemo na građane da sva korisna saznanja mogu ustupiti i anonimno pozivom na broj 122”, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Za carinjenje prijavili ovce, a uvozili jagnjad

Objavljeno

na datum

Administator

Carinski službenici u carinskoj ispostavi Gradiška otkrili su prekršaj i privremeno oduzeli 220 komada janjadi čija se ukupna vrijednost sa uvoznim dažbinama procjenjuje na 35.633 KM.

Uvoznik iz Posušja je prilikom uvoznog carinjenja u carinskoj deklaraciji prijavio za uvoz u BiH 300 komada ovaca za klanje III klase.

Zbog nelogičnosti u broju ovaca i ukupnoj težini izvršen je detaljan pregled pošiljke, vaganje i sravnjavanje ušnih markica životinja. Utvrđeno je da se na kamionu nalazilo 80 ovaca za klanje III klase i 220 komada janjadi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Krivo deklarirajući robu pokušalo se izbjeći plaćanje stvarno predviđenih uvoznih dažbina.

Naime prilikom uvoza ovaca iz Hrvatske u BiH plaća se se samo PDV na utvrđenu carinsku vrijednost, dok se prilikom uvoza janjadi, pored PDV-a, plaća i carina 10%, kao i prelevman u iznosu od 0,50 KM po kg. Tako je ukupna vrijednost janjadi procijenjna na 35.633 KM, od čega se samo na uvozne dažbine odnosi 9.902 KM. Janjad je privremeno oduzeta, a zbog specifičnosti ove vrste robe i obaveznog karantina, ista je smješetna kod uvoznika do okončnja postupka i prodaje životinja,saopćeno je iz UINO BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

CRNA HRONIKA

Migrant se na benzinsku crpku u Konjicu dovezao biciklom a odvezao tuđom Škodom

Objavljeno

na datum

Administator

Migrant iz Alžira otuđio je u subotu s parkinga benzinske crpke Hifa u Ul. Sarajevska u Konjicu vozilo marke Škoda Fabia.

Djelatnik benzinske crpke Hifa u Ul. Sarajevska prijavio je u subotu PS Konjic da je od strane nepoznatog počinitelja s parkinga otuđeno vozilo marke Škoda Fabia te da je počinitelj na licu mjesta ostavio bicikl zelene boje, navodi se u izviješću MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U 11,35 sati u PS Konjic je prijavljeno da se u mjestu Homolje nalazi nepoznata osoba, najvjerojatnije migrant, koji sjedi u parkiranom vozilu marke Škoda. Patrola policije je na licu mjesta zatekla osobu koja je sjedila u otuđenom vozilu i isti je izjavio da se zove A.A., te da je iz Alžira, dodaje se u izvješću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Navedeni je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje radi daljnje krim. obrade, a vozilo je dovezeno u krug PU Konjic.

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu