Connect with us

Nekategorisano

Na Ahiret preselio Starčević (Galiba) Senad – Vahid

Objavljeno

na datum

Tužnim srcem javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima tužnu vijest da nam je naš dragi Starčević (Galiba) Senad – Vahid na Ahiret preselio dana 01.04.2023. godine u 69-oj godini života.

Ispraćaj milog nam rahmetlije kreće ispred Kantonalne bolnice u utorak, 04.04.2023. godineu 13:45 sati. Dženaza će se obaviti na gradskom mezarju Humci u 14:00 sati.

Da mu dragi Allah dž.š. podari Džennet, a porodici sabur.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nekategorisano

Vrhovni sud FBiH potvrdio presudu u predmetu Hadis Jusić

Objavljeno

na datum

Administator

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u krivičnom predmetu protiv optuženog Hadisa Jusića, zbog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, odlučujući o žalbi Kantonalnog tužiteljstva iz Bihaća, izjavljenoj protiv presude Kantonalnog suda u Bihaću broj 01 0 K 010740 19 K od 28.03.2023. godine u odnosu na oslobađajući dio presude, na sjednici vijeća održanoj dana 20.03.2024. godine, donio je PRESUDU broj: 01 0 K 010740 23 Kž od 20.03.2024. godine, kojom se žalba Kantonalnog tužiteljstva iz Bihaća odbija kao neosnovana i potvrđuje presuda Kantonalnog suda u Bihaću broj 01 0 K 010740 19 K od 28.03.2023. godine u njenom oslobađajućem dijelu.

Presudom Kantonalnog suda u Bihaću broj 01 0 K 010740 19 K od 28.03.2023. godine, optuženi Hadis Jusić, a na osnovu člana 299. tačka c) Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, oslobođen je od optužbe da je učinio krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine,saopćeno je iz Kantonalnog suda U Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

Nekategorisano

Potraga za nestalim Midhatom Dedovićem okončana tragično: Danas će mu biti klanjana dženaza i obavljen ukop

Objavljeno

na datum

Administator

Iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo saopštili su da nakon četiri mjeseca i dvadeset dana od nestanka sugrađanina Midhata Dedovića okončana je potraga te će danas biti obavljena dženaza i ukop u selu Ćurovi kod Goražda.

Midhat Dedović je nestao 28.11.2023. godine na području Općine Novi Grad Sarajevo gdje bio i nastanjen.

Kako navode iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo zajedno s njima u potrazi je učestvovala i Služba traganja i spašavanja pri Civilnoj zaštiti Općine Novi Grad Sarajevo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Potraga je okončana pronalaskom tijela u rijeci Bosni kod Visokog po dojavi građana 23.02.2024. godine.

Nakon što su završene zakonske procedure, uviđaj obdukcije i DNK nalaz tijela kojim je potvrđeno da se radi o Midhat Dedović ovom prilikom želimo da izrazimo saučešće porodici i da obavijestimo javnost da je potaraga okončana nažalost sa smrtnim ishodom”, saopćili su iz GSS Novi Grad Sarajevo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

Nekategorisano

Kantonalni sud Bihać: Objavljena drugostepena presuda u predmetu Agan Bunić i dr.

Objavljeno

na datum

Administator

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa, Kantonalni sud u Bihaću je dana 17.04.2024. godine izrekao i javno objavio drugostepenu presudu u predmetu broj 18 0 K 047162 23 Kžk, kojom su optuženi Agan Bunić i Emir Aldžić oglašeni krivim zbog počinjenja produženog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ Federacije BiH u vezi s članom 31., 54. i 55. KZ Federacije BiH, te je sud primjenom navedenih zakonskih propisa i člana 59. Tačka a) i člana 62. KZ F BiH optuženim izrekao UVJETNU OSUDU i to:

1.Optuženom Aganu Bunić utvrđuje se kazna zatvora u trajanju od 10 (deset) mjeseci koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 (dvije) godine od pravomoćnosti presude ne počini novo krivično djelo.

2.Optuženom Emiru Aldžiću utvrđuje se kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 1 (jedne) godine od pravomoćnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu člana 212. stav 3. ZKP-a Federacije BiH, optuženi Agan Bunić i optuženi Emir Aldžić obavezuju se da oštećenom JU Centar za socijalni rad Bužim solidarno nadoknade štetu u iznosu od 3.510,00 KM u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Sa viškom imovinsko pravnog zahtjeva iznad dosuđenog iznosa oštećeni JU Centar za socijalni rad Bužim se upućuje na parnični postupak.

Temeljem člana 76. stav 1. i 2. u vezi sa članom 71. tačka c) KZ F BiH optuženom Aganu Bunić izriče se mjera sigurnosti zabrana vršenja funkcije načelnika Općine Bužim u trajanju od 2 (dvije) godine a optuženom Emiru Aldžiću izriče mjera sigurnosti zabrane vršenja funkcije Direktora JU Centra za socijalni rad Bužim u trajanju od 2 (dvije) godine s tim da se za slučaj opozivanja uvjetne osude vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove sigurnosne mjere.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste,saopćeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu